5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Atık yağ toplama işi özelleşiyor

Kayseri'nin Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ev ve işyerlerinden toplayarak çevre ve doğa kirlenmesini önledikleri bitkisel atık yağların toplanma işini özelleştireceklerini söyledi.

Açıklamalarda bulunan Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak ayrıştırılmış çöp toplama işini 8 yıldır uyguladıklarını hatırlatarak, “Çöp ayrıştırma tesisi kurduk. Bu çalışma Çevre ve Orman Bakanlığı'nca ödüllendirildi ve örnek gösteriliyor. 2 yıldır ev ve işyerinde atık yağları topluyoruz. Öncelikle eğitim çalışmalarına önem verdik. Bilgilendirme ve bilinçlendirme toplantıları yaptık. Atık yağ toplama için 20 ve 5 litrelik özel kovalar dağıttık. Bu çalışma şu anda başarı ile uygulanıyor. Şimdi bitkisel atık yağların toplama işini özelleştirerek denetleyen ve uygulayan belediye olarak daha etkin ve seri çalışma gerçekleştireceğiz” dedi.

Ayda 5 ton bitkisel atık yağ toplama kapasiteli bir alt yapı oluşturulduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, 2886 Sayılı İhale Kanunu'nun 45. maddesine istinaden bitkisel atık yağ toplama işini 3 yıllığına özel sektöre yaptıracaklarını kaydetti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 12:39:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?