3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Atık yağlar ekonomiye kazandırılıyor

Melikgazi Belediyesince 2008 yılı başında yapılan protokol ile sağlık açısından son derece sakıncalı olan Kızartmalık Atık Yağların Melikgazi Belediye sınırları içerisinde toplanması çalışması lokanta, pastane ve kafeteryalardan sonra apartmanlara 50 litrelik, dairelere de 5 litrelik bidonlar dağıtılarak biraz daha genişletildi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “Cam, Plastik, Kağıt ve Metal gibi geri dönüşümü olan atıkların toplanarak değerlendirilmesinde çok önemli çalışmalar yapan belediyemiz tabiat açısından son derece sakıncalı olan atık pillerin toplanması sistemini de kurarak ilçemizdeki zararlı atıkların toplanması konusunda da ciddi bir çalışma örneği sergilemiştir.

Son olarak başladığımız atık yağların toplanması üç merhalede planlanmıştı. Birinci merhale eğitimdi. Toplantılar düzenlendi, afiş ve broşürler bastırılarak dağıtıldı. İkinci merhale lokanta, pastane gibi toplu üretim yapılan yerlere 50 litrelik bidonlar dağıtılmasıydı. Bu çalışma ile geçtiğimiz ay içerisinde 12 ton kızartmalık atık bitkisel yağ toplandı. Üçüncü merhalede apartmanlara 50 litrelik atık yağ bidonlarından, dairelere de 5 litrelik küçük plastik bidonlardan dağıtılmasıydı. Bu çalışmayı da başlattık ve tüm hızıyla devam ediyoruz” dedi.

Melikgazi Belediyesinin bu çalışmasına firma sahiplerinin ve bina sakinlerinin büyük destek verdiğini belirten Başkan Büyükkılıç, “Daha temiz daha yeşil ve daha yaşanılabilir bir Melikgazi oluşturabilmek için ekibimiz ile birlikte çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 16:57:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?