4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Avrupalı gazeteciler KAYSO'da

Avrupa Birliği'ne (AB) üye ülkelerden gelen ekonomi muhabirleri Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak'ı makamında ziyaret ederek, çeşitli konularda bilgiler aldı.

Ziyarette basın mensupları adına konuşma yapan Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Ticaret Danışmanı Arslan Umut Ergezer, bu gezinin her yıl yapıldığını hatırlattı. Ergezen, “Her yıl Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen bu gezi, Türkiye'deki ekonomik ve siyasi konuların doğrudan AB ülkelerine yansıtılmasını içeriyor” dedi.

Avrupa Birliği'nin çeşitli ülkelerinden gelen basın mensuplarının bu gezi sayesinde yerel ekonomiyi ve iş dünyasının Avrupa Birliği hakkındaki düşüncelerini öğrenip Avrupa'ya aktarma şansı bulduklarını da açıklayan Ergezer, ev sahipliğinden dolayı Kayseri Sanayi Odası'na teşekkür etti.

Avrupalı basın mensuplarını Kayseri Sanayi Odası'nda görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, bu gezinin dostluklara vesile olması temennisinde bulundu. Türkiye'nin AB'ye üyeliği konusundaki düşünceleri sorulması üzerine Başkan Boydak, Avrupa Birliği projesinin Türkiye açısından hayati bir öneme sahip olduğunu belirterek, “AB öncelikli gibi görünmese de ülkemizin en önemli projelerinin başında gelmektedir. Aslında bu bizim için bir refah projesi olacaktır. AB standartları demek insanlarımızın daha iyi şartlarda yaşaması demektir. Biz AB'ye üye olacakmış gibi yaşam standartlarımızı geliştirme gayreti içerisindeyiz. AB üyeliği bizim için önemli olduğu gibi bizim ülkemizde AB için çok önemli bir pazar konumundadır” dedi.

Avrupa Birliği ile Türkiye arasında gümrük birliğinden ziyade öncelikle malların serbest dolaşımının ardından da insanların serbest dolaşımının sağlanması gerektiğini ifade eden Başkan Boydak, Türkiye'nin AB'ye üye olması durumunda her iki tarafında karlı çıkacağını vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 18:23:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?