5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Avrupalı gençlerden kuş evi

AVRUPALI GENÇLERDEN TALAS'A KUŞ EVİ

Avrupa Birliği Değişim Projesi kapsamında Kayseri'de bulunan misafir gençler, Talas ilçesinde çevre temizliği ve kuş evleri yaptı.

Talas Mevlana Mahallesi Cengiz Aytmatov Parkı'nda çevre temizliği yapan Litvanya, Romanya ve Estonyalı gençlere, Talas Belediyesi gençlik meclisi üyeleri de destek verdi. Daha sonra Talas genelindeki parklara hazırladıkları kuş evlerini yerleştiren misafir gençler, çevre bilincini geliştirmek amacıyla faaliyetlerine devam etti.

Talas Belediye personeli ve gençlik meclisi üyeleri ile birlikte sepetli araç kullanılarak ağaç dallarına kuş evlerini yerleştiren gençler, çevreye olan duyarlılığın tüm insanlar tarafından gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Grup lideri Melis Coring, “Biz burada Estonya, Romanya, Litvanya ve Türkiye olarak toplandık. Buradaki insanların ortak özelliği, hepsi çevreyi korumak için çalışıyor. Biz kuş yuvaları yaptık, çevreyi temizledik ve elimizden geldiği kadar çocuklar için temiz bir çevre oluşturmak istedik. Talas Ali Dağı'nda ağaç dikimi yaptık. Bizim temennimiz daha temiz ve yeşil bir dünya görebilmek. Türkiye de atık suların arıtıldığını gördük ve bunu çok beğendik. Buradaki okulları ve eğitim sistemini de çok sevdik. Ülkenizde kapalı mekanlarda sigara içilmediğini ve çoğu mekanda alkol alınmadığını da gördük. Çok rahatlatıcı ve güzel bir sistem olduğunu belirtmek isterim. Misafir olarak bizleri kabul ettiğiniz için ve desteklerinizden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Daha sonra mesire alanında piknik yapan gençlere, mangalda sucuk ikram edildi. Misafir gençler desteklerinden dolayı Talas Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Bağırgan'a teşekkür plaketi verdi.

AVRUPALI GENÇLERDEN TALAS'A KUŞ EVİ
AVRUPALI GENÇLERDEN TALAS'A KUŞ EVİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 13:55:03
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 14:22:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?