5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Avukattan 'cep telefonu' savunması

Kayseri Barosu Başkanı Ali Aydın, avukat Eylem Sarıoğlu'nun cezaevine girişinde çantasında cep telefonu tespit edilmesinden dolayı mutad tutanak tutulduğunu belirterek, "Bu tutanağın yerel ve ulusal basın tarafından kamuoyuna yanlış bir şekilde sunulması kabul edilemez” dedi.

Baroda bir basın toplantısı düzenleyen Ali Aydın, Kayseri'de yapılan bir operasyonla tutuklanmasına karar verilmiş olan bir kısım zanlıların sorgu ve savunmasında görev olarak, mesleki faaliyetini sürdüren Avukat Eylem Sarıoğlu'un cezaevi girişi sırasında, aylardır kullanılmadığı için görüşmeye kapatılan çantasındaki cep telefonunun tespit edildiğini ve meslektaşları hakkında mutad tutanak işlemi yapıldığını söyledi.

Buna benzer birçok olayın daha öncede meslektaşlarının başına geldiğine dikkat çeken Aydın, "Sehven veya gizleme niyeti olmaksızın ve iddia edildiği üzere tutuklululara cep telefonu temin etme niyetiyle hareket etmeyen meslektaşlarımız hakkında devam eden soruşturmalar mevcuttur. Eylem Sarıoğlu ile ilgili tutanağın yerel ve ulusal basın tarafından kamuoyuna yanlış ve yanlı bir şekilde sunulması kabul edilemez bir gerçektir. Sadece yasalar ile belirlenmiş mesleki faaliyetini yürütmeye çalışan meslektaşımız, talihsiz olay nedeniyle tutuklu sanıkların kimlikleri veya ideolojileri üzerinden adeta bir linç kampanyasına maruz bırakılmıştır. Olay nedeniyle meslektaşımız ifade vermediği gibi hakkında tutuksuz yargılanması yolunda bir kararda mevcut değildir. Zanlıların üzerinden meslektaşımıza yönelik suçlama kampanyası yapılmış olmasını kınıyoruz" diye konuştu.

Avukat Eylem Sarıoğlu ise, yapılan haberlerin yanlı ve yanlış bir şekilde lanse edilerek kendisine karşı bir linç kampanyasına dönüştüğünü bildirdi. Sarıoğlu, “Haber yaparken, haber yapmanın da bir etiği olduğuna inanıyorum. Benim görüşüm alınmadan ve tarafıma sorulmadan böyle bir haber yapılmasını kabullenmiyorum. Saklama ve gizleme gibi bir durumum olsaydı, çantamın orta yerinde telefonu taşımazdım. Bu tür haberleri yapanların tekzip ve özür dilemediği sürece, haklarımı savunacağımı bilmelerini isterim" dedi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Özdemir Özok'un devam etmekte olan Ergenekon soruşturmasını yürüten savcının görevden alınmasını istemesi yönünde basında çıkan haberleri de değerlendiren Ali Aydın, "Ergenekon, halen görevde olan bir savcı tarafından yürütülüyor. Bunun görevden alınmasını istemek, meslek ilkelerine göre etik değildir. 10 Ocak'ta baro başkanlarıyla ortak olarak yayınladığımız metne sadık kalıyor, bu tür olayların baromuzla hiçbir alakası olmadığını düşünüyorum. Görüş bildirecek kişilerin görüşünün sadece kendisini bağladığını bildirmek isterim" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 21:07:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?