5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Azeri iş adamından Erciyes'e otel

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Antalya'da yaptırılan 5 yıldızlı Mardan Palace Oteli'nin sahibi Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov ile Erciyes Dağı'na otel yapılması için görüştüklerini söyledi.

Dokuzpınarlar İçme Suyu Projesi brifinginin ardından Ankara yolundaki Kaşık-la Restoran'da basın toplantısı düzenleyen Başkan Mehmet Özhaseki, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Erciyes Master Projesi'nin devam ettiğini kaydeden Özhaseki, bu proje kapsamında Antalya'da yaptırılan 5 yıldızlı Mardan Palace Oteli'nin sahibiyle görüşüldüğünü belirtti.

Yazın Antalya'da, kışın ise Kayseri Erciyes Dağı'nda turizm yapmak isteyen işadamının önümüzdeki Azerbaycan maçı için Kayseri'ye gelebileceğini ifade eden Özhaseki, "Geçenlerde Antalya'da çok sükse yapan bir otel açılışı vardı. Onun sahipleriyle görüşüyoruz. Onlar yazın Antalya'yı, kışın ise Erciyes'i düşünüyor. Büyük ihtimalle Azerbaycan milli maçı için şehrimize gelebilirler. Erciyes, asıl hedefine böylece ulaşır. Davos gibi sükse yapar. Kayseri açısından da kazanç kapısı olur. Krizi biliyoruz. Şu aşamada bu görüşmeler devam ediyor. Ama olamayacağı gibi bir ihtimali de kendi içimizde hesaplıyoruz. Bir program dahilinde yolumuza devam ediyoruz. Hiçbiri birini kesmiyor bu görüşmelerimizin. Biz sanki dışarıdan hiç sermaye grupları gelmeyecekmiş gibi, onlardan destek almayacak gibi çalışma yaptık. Herkesin benimsendiği bir ortama gelmeyi istiyoruz. Dün gelen misafirler de bunun ciddi ve önemli bir ayağıydı. Önümüzdeki hafta ikinci ayağı gelir, onlarla görüşürüz" dedi.

Yerli ve yabancı sermaye gruplarıyla anlaşamamaları durumunda buraları İller Bankası'nın da desteğiyle belediye olarak yapmayı istediklerini söyleyen Özhaseki, "Kayserili ya da dışarıdaki işletmecilere yap-işlet ile buraları vermeyi istiyoruz. İşletmeciye adeta satıyormuş gibi yapacağız. Şunu bilin, bunlar basit projeler değil. Bir günde karar verilmedi. Projeler hemen de çıkmadı. Yapım aşaması her yönüyle tartışılacak" diye konuştu.

"DEMİRYOLU İHALESİ ONAYLANDI"

Geçenlerde AK Parti Kayseri milletvekili Yaşar Karayel'in açıkladığı Devlet Demiryolları Projesi hakkında da konuşan Özhaseki, ihalenin onaylandığını ve harabe görünümlü mekanların ortadan kaldırılmasına başlanacağının müjdesini verdi. Özhaseki, "Senelerden beri konuşulan ve bizim de birkaç senedir gidip gelip ısrar ettiğimiz işin şimdi ihalesi yapılıp onaylanmış bulunuyor. Daha önce de orada yaptığımız görüşmelerden sonra mahkemelik durumlar ortaya çıktı. Şimdi konu yapım ihalesinde. Onay çıktı.Sevindirici bir durum. Gerçekleştiği durumda, Kayseri'nin içerisinden geçen bu sıkıntılı ortam sona ermiş olur. Berlin duvarı ortadan kalkmış olur. Harabe görünümdeki o ortam temizlenir, epeyce yeşil alanlı bir alan oluşur" şeklinde konuştu.

"KAYSERİLİLER ERMENİSTAN MAÇINDA STADI DOLDURMALI"

2010 Dünya Kupası elemeleri için Kayseri Kadir Has Stadyumu'nda oynanacak Türkiye-Ermenistan maçı için Kayserililerin misafirperverliğini göstererek stadı doldurmasını isteyen Özhaseki, "Ben özellikle şunu söylemek istiyorum. Federasyonun Kayseri'ye verdiği ilk milli futbol maçı değil mi bu? Bu maçta stadı Kayserili hemşehrilerim doldurmalı. Bilet fiyatı hususunda federasyon yetkilileri ile görüştüm. Kale arkası 2 TL, açık ise 5 TL'ye düşürüldü. Yüksek olan fiyatları iyice minimuma indireceğiz. Böyle bir ortamda stadı doldururlarsa bundan sonra Türkiye Futbol Federasyonu maç verirken Kayseri'yi devamlı göz önünde bulundurur. Yok seyirci gelmezse ya da seyirci gelir takım lehine tezahürat yapmazsa emin olun yaptığımız çaba boşa gider. Kayseri'ye maç vermede zorlanılır. Milli oyuncularımızın hepsi bir yıldız. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş maçlarında stat nasıl doluyorsa onların özeti var bu maçta" ifadelerini kullandı.

"FUTBOLA SİYASET KARIŞTIRILMASIN"

Bu maçın mutlaka Türkiye'de oynanacağını belirten Özhaseki, futbola siyasetin karıştırılmaması gerektiğinin de altını çizdi. Devlet büyüklerinin Ermenistan ile ilişkilerini profesyonelce sürdürdüğünü kaydeden Özhaseki, "Bu maç Türkiye'de bir kentte oynanacak. İstanbul'da ve Ankara'da oynandığı zaman Türk toprağı olmuyor mu? Arkadaşlar, bu tür işleri geçmek lazım. Siyaseti alet etmemek lazım. Türkiye-Ermenistan ilişkisi ayrı bir şey. Bunu devlet adamlarımız yapıyor. O ayrı bir icra. Ben belediye başkanıyım. Güzel bir stadımız var. Ben bu maçların Kayseri'de yapılmasını istiyorum. Milli maçların da yapılmasını istiyorum. 100'den fazla ülkede Kayseri ismi duyulacak. Gelen takım kim olursa olsun. 'Ermenilerle zamanında kavgamız vardı' diyorlar. Zamanında kavgamızın olmadığı bir millet yok. Ruslar Moskova kafiri deniyor. Doğu Anadolu'yu aldılar ya. Kars'ı falan mahvetmişlerdi. Onlar da gelmesinler. Gaziantep'te Fransızlar ne yaptılar? O zaman Fransızlar da gelmesin. Yunanlıların İzmir'de ne yaptığını
biliyoruz. İngilizler, İstanbul'u işgal etmişlerdi. Onlarla da kavga edelim. Arkadaşlar böyle bir şey olmaz. Milli maç oynanacak. Bu maçı oynamak istiyoruz. Bu tür duygular bu ortamda konuşulmamalı. Ben Ermenistan sınır kapısı konusunda bir şey diyemem. Ermenistan ile ilişkilerimiz ayrı bir şey. Maçın Kayseri'de oynanması konusunda kesin bir kararım var. Kayseri'nin imajı için de uğraşıyorum. Tüm dünyaya hoş manzaralar duyulacak. Ev sahipliğimizin örnek oluşturacağını düşünüyorum. Misafirlere başka türlü eylemlerde bulunmak bizim töremize de yakışmaz" dedi.

"MEHMET TOPUZ'UN AYRILMAMASINI İSTERİM"

Kayserispor'un başarılı oyuncusu ve kaptanı Mehmet Topuz'un 3 büyüklere transfer olması konusunda konuşan Özhaseki, tecrübeli oyuncunun takımda kalmasını istediğini belirtti.

Özhaseki, "Transferine Mehmet kendisi karar vermeli. Mehmet eğer, 'Ben bu şehirde doğdum büyüdüm. Bu şehrin ekmeğini yedim, suyunu içtim. Bu şehir beni şöhret etti, buraya getirdi. Benim buraya borcum var ödeyeceğim. Bu takımın da kaptanı benim. Allah'a şükür gelirim de burada dururum' diyorsa Mehmet bana göre durmalı. Eğer bu takım ilk 3'e oynayacaksa Mehmet gibi birkaç kişi katılmalı takıma. Mehmet gitmek istiyorsa zorlamanın da bir mantığı yok. Fiyatı neyse herkes alır. Mehmet gitmek istiyorsa zorlanmamalı. Hangi takım istiyorsa. O zaman da başka Mehmetler bulunur" dedi.

"CABAT İLE KADER BİRLİĞİMİZ VAR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı AK Parti Kayseri İl Kongresi'ni değerlendiren Özhaseki, mevcut başkan Mahmut Cabat'a destek olacağını belirtti. Mahmut Cabat ile aralarında bir kader birliğinin olduğunu ifade eden Özhaseki, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Mahmut Bey, yıllardır kader birliği ve dürüstlüğünden emin olduğumuz çalışkan ve gayretli arkadaşımız. Şunun da bilinmesi lazım. Her iktidarın bir muhalefeti oluşur. Kayseri'deki arkadaşların aday olarak çıktığını duyuyorum. Bu doğaldır. Önemli olan bu yarışın kibar ve nezih geçmesidir. Bütün partilerde de görüyoruz. Bu hoş bir şey değil. Bu her parti için geçerli. Paylaşılmayacak bir nimet yok. Bir görev var. Bunu yerine getirmek için de bazı arkadaşlarımız çok istekli. Birlik ve beraberlik sağlanması için elimizden geleni yaparız. Dünyanın sonu değil."

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 17:31:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?