5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Babaevinde vatmanlık yaptı


CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, tatil için geldiği memleketi Kayseri’de, olimpik yüzme havuzunu ve Kadir Has Stadyumu’nu gezdi ardından da vatmanlığını yaptığı raylı sistem aracıyla Cumhuriyet Meydanı’na gitti.

Önce Kayseri Belediyesi’nce yaptırılan olimpik yüzme havuzuna giden Gül, yüzme eğitimi alan çocukları izleyip çocuklarla anı fotoğrafı çektirdi. Bazı çocukların eşyalarını da inceleyen Gül, Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye çocukken nerelerde yüzdüğünü sordu.

Başkan Özhaseki de marul bahçelerini sulamada kullanılan havuzda yüzdüğünü söyleyince Gül, “Çimerdim diyeceksin. Önce çimerdi, sonra marul satardı. Satarken ’Bürünmüş, gelin gibi süzülmüş’ demez miydin?” diyerek espri yaptı. Özhaseki ise “Has marul, sürahi marul, has bahçenin güllü marulu diyerek satardım” karşılığını verdi. Daha sonra Kadir Has Stadyumu’nu gezen Gül, gazetecilere Türkiye’de gördüğü statların içinde “en iyisinin” Kayseri’de olduğunu söyledi. Test edilen raylı sistem aracıyla Kayseri’ye dönen Gül, eşi Hayrunnisa Hanım’la birlikte Acıbadem Kayseri Hastanesi’nin resmi açılışını da yaptı.

TRENİ 7 KİLOMETRE SÜRDÜ

Cumhurbaşkanı Gül, Kayseri’de test sürüşleri süren raylı sistem aracına bindi. Vatman koltuğuna oturup 7 km mesafedeki Cumhuriyet Meydanı’na kadar aracı kullanan Gül, yolda vatandaşları selamladı. Vatandaşlar da Gül’e el sallayarak karşılık verdi.
 

Vatan
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 09:01:01
Güncelleme :29 Temmuz 2009 Çarşamba 09:23:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?