1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Babasına yardım etmek isterken öldü

Kayseri'de, apartman görevlisi olarak çalışan babasına işinde yardım etmeye çalışan 13 yaşındaki çocuk, çöp toplama sırasında asansör ile büyük çöp bidonu arasında sıkışarak hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Sivas Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanda görevli olarak çalışan C.A., bir akrabasının cenaze töreni için il dışına gitti. Babasının bulunmadığı süre içerisinde babasının işlerini yapan 13 yaşındaki U.A, akşam saatlerinde apartman sakinlerinin çöplerini toplamak üzere katlara çıktı. Son kattan aşağıya çöpleri toplayan U.A., 1. kattaki çöpleri topladıktan sonra, kendisine ağır gelen çöp kovasını çekerek asansöre girdi.

Büyük ve tekerlekli olan çöp kovasının tekerlekli tarafını kendi tarafına çeken U.A., daha sonra bir alt kata inmek için düğmeye bastı. Bu sırada çöp bidonunun arka tarafı asansörün kapısının altında bulunan eşiğe takıldı. Kabinin aşağıya inmesi ile birlikte çöp bidonu, kabinde bulunan U.A.'yı kabinin sırt tarafına sıkıştırdı. Çöp bidonu ile kabin arasında sıkışan U.A. olay yerinde boğularak hayatını kaybetti. Sıkışmadan dolayı asansörün camları ve aynalar da patlarken, kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahaleleri de yetersiz kaldı. U.A.'nın olay
yerine gelen yakınları gözyaşlarını tutamadı. Babaya acı haberin verilmesinden sonra ise oğlunu kaybeden baba C.A. gözyaşlarını tutamadı. İlköğretim okulu öğrencisi U.A.'nın cesedi olay yerinde yapılan incelemeler sonrasında otopsi için Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2007 Cumartesi 11:47:58
Güncelleme :27 Ekim 2007 Cumartesi 11:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?