5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Babasının böbreğiyle hayata döndü

Kayseri'de 3 yıldır böbrek rahatsızlığı çeken Mahi Şenel, babasının bağışladığı böbrek ile hayata yeniden tutundu.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Zeki Yılmaz, Mahi Şenel'e (34) babasından alınan böbreğin başarılı bir naklettiklerini söyledi.

Yılmaz, "Mahi hanımda 3 yıldır böbrek hastası durumundaydı. Ve sürekli diyaliz tedavisini sürdürüyordu. Babası organ bağışında bulundu. Babasından aldığımız böbreği başaralı bir operasyonla Mahi hanıma taktık. Onunda şuan durumu iyi, böbreği gayet sağlıklı çalışıyor. Böbreği veren babanın da sağlık durumu gayet iyi durumda. Bu hafta biri beyin ölümlü hastadan diğeri canlıdan olmak üzere iki tane böbrek nakil gerçekleştirdik. Organ olduğu sürece her gün böbrek nakli yapabilecek imkanımız var. Bugüne kadar yaptığımız böbrek nakilleri başarılıydı, herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Vatandaşlarımızdan organ bağışı bekliyoruz. Organlar toprak olmasın, organlar bir başka hasta için yaşam umudu olsun" dedi.
Babasından aldığı böbrek ile yeniden hayata tutunan evli ve ev hanımı olan Mahi Şenel ise, "Şu an çok mutluyum, babam bana böbreğini verdi. Anne babasını ve evlatlarını seven herkes organ bağışında bulunsun" dedi.

59 yaşındaki emekli baba Hayrullah Yılmaz da, kızını diyalizden kurtardığı için mutlu olduğunu ifade ederek, “Kızımın bundan sonraki yaşamında hep mutlu olmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2009 Çarşamba 16:14:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?