3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

'Bahar' operasyonu: 20 gözaltı

KAYSERİ'de, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda, çıkar amaçlı suç örgütü kurarak çeşitli olaylara karıştıkları iddia edilen 20 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 9'u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Ekipler, uzun süren teknik takibin ardından ‘Bahar’ adı verilen operasyon için harekete geçti. Operasyonda, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, oto ve iş yeri kurşunlamak, halk arasında korku ve panik yaratmak, küçük yaştaki çocuğa cinsel istismar, haksız kazanç elde etmek, adli mercileri yanıltmak, tanıkların ifadelerini değiştirmeleri için tehdit, cebir ve baskı uygulamak suçlarına karıştıkları iddiasıyla 20 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların üzerinde ve evlerinde yapılan aramalarda, 6'sı ruhsatsız 7 tabanca, 1 kelepçe, 22 tabanca mermisi ile 58 Kalaşnikof mermisi ele geçirildi. Zanlılar polisteki sorgularının ardından Adliye'ye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan zanlılardan, suç örgütünün lideri olduğu öne sürülen G.T. ile K.Ş., Y.T., E.P., E.D., A.Ç., A.A., T.H. ve İ.K., tutuklandı. Diğer 11 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 31 Mart 2008 Pazartesi 13:20:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?