4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Bahçeli, Kayseri'de moral depoladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın miting alanlarında ölçüsüz konuştuğunu ifade ederek, "Sayın Başbakan'a ya yanlış bilgi veriyor ya kendisi doğruyu saptırarak halkı kandırmaya çalışıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi, artık 'Aldatma ve Kandırma Partisi' olmuştur" dedi.

Devlet Bahçeli, partisi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılarak zaman zaman etkisini gösteren kar yağışı altında halka hitap etti. 'Devletin başına Devlet gelecek' sloganıyla platforma çıkan Devlet Bahçeli, 29 Mart'ta yapılacak seçimlerin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

AK Parti ile başa baş gittiklerini ifade eden Bahçeli, "Kayseri'de, belediye başkanını AK Parti tekrar kazanır diye düşünülmemelidir. İşte meydan, işte Kayseri. Bu seçimler çok anlamlı olmalıdır. MHP olarak bu
seçimleri çok önemsiyoruz ve hayırlı sonuçlar getireceğine inanıyoruz. Bu seçimler sadece belediye başkanını seçmekle kalmayacak, 6 yıldır bu ülkeye yönettiği iddiasıyla hanedanlık kuran ve her türlü inancı istismar ederek memleket üzerindeki kötü yönetime karşı bir ders olacaktır. AK Parti'nin oy kaybetmesi milletimizin aydınlık geleceğinin ilk işareti olacaktır" ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ, ALDATMA VE KANDIRMA PARTİSİ OLMUŞTUR"

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin her ilinde, yetişebildiği her yerde devlet imkanlarıyla miting düzenlediğini ve ortaya koyduğu siyasi üslubu milletin yadırgadığını kaydetti.

Bahçeli, "Sayın Başbakan siyasetin kirletilmesine, siyasi üslubun ise çirkinleşmesine sebep olmuştur. Uyarılara rağmen inatla bu davranışını sürdürmektedir. Ve bu anlayışın kendisine bir rant sağlayacağını sanmıştır. İftira ve yalanlarla siyasi partileri küçümsemeye çalışıyor. Ama kendisine olan sevgiyi azalttığının farkında değil. AK Partililer bile, 'Ne oldu Başbakanımıza' diye yakınmaya başladı. Ama Sayın Başbakan aldırış etmiyor. Toplumun bütün kesimlerine yapmış olduğunu ana muhalefete de yapıyor. Ölçüsüz konuşuyor. Ya kendisine yanlış bilgi veriyor ya kendisi doğruyu saptırarak halkı kandırmaya çalışıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi, artık 'Aldatma ve Kandırma Partisi' olmuştur. Bu partinin 6 yılı askın süre içinde ülke yönetimindeki karakteristik özellikleri, açlık, asayişsizlik, ahlaksızlık olmuş. Büyük şehirlerde asayişsizlik başını almış gidiyor, hükümet tedbirini alamıyor. Yokluk, yoksulluk ve yozlaşmanın bugünkü adı AK Parti olmuştur" dedi.

AK Parti'nin, 'Büyük düşün' sloganını da eleştiren Devlet Bahçeli, "Gelin düşünelim. 6 yılı iyi değerlendirelim. Açlığı, adaletsizliği, yoksulluğu düşünün. Büyük düşünün ve AK Parti'yi silin, süpürün. Bunu söylerken bazı konular üzerinde durmak istiyorum. Bir defa Sayın Başbakan'ın MHP'ye dil uzatırken çok uzun düşünmesi lazım. MHP'nin nasıl bir parti olduğunu, bu ülke için nasıl fedakarlık yaptığını bilmelidir. 'Al ananı git' dediği gibi MHP'ye yapma cesaretini göstermemeli. Aklını başına almalı" açıklamasını yaptı.

Fazilet Partisi'nin kapanması ve beraberinde gelişen olayları da değerlendiren Devlet Bahçeli, "İç ve dış güçlerle bir parti sayısal bir çoğunlukla tek başına iktidar oluyor. Bu durumda AK Parti'nin genel başkanı kim? Recep Tayyip Erdoğan. Ama milletvekili olamadığı için sizin hemşehriniz Abdullah Gül 58. hükümeti kuruyor. Ama aradan çok kısa bir süre geçiyor, birileri diyor ki partinin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ama başbakan değil. Çünkü bir yerde 4 mısra şiir okudu, villa gibi cezaevine girdi.

MHP'siz iktidar peşinden koşan, anayasa değişikliği yaptı. Sayın Başbakan kendi milletvekiline 'İstifa et' dedi. Ve oradan Siirt milletvekili olarak Ankara'ya geldi, başbakan oldu. Buna yalan diyebilir misiniz? O zaman soruyorum. Partinde biri başbakan olmuş ama sonra ara seçimlerle yasal olmayan bir yolla CHP'nin sahiplenmesi ile gelip başbakan oluyorsun. MHP'ye dil uzatacağına, Kayseri'de bir cevap ver. Bu karanlık odalarda, karanlık ilişkiler kurup AK Parti başkanı olarak nasıl bir kara leke olarak geldiğini anlat. Sayın Başbakan bunu partililerine de anlat, zannediyorum çoğu bilmiyor. Bu karanlık odalarda, karanlık ilişkiler, tahterevalli siyasetle CHP'nin verdiği destekle nasıl başbakan oldun, anlat" ifadelerini kaydetti.

"SİZİN AK İLE ALAKANIZ YOK, KARA LEKELER VAR"

Devlet Bahçeli, AK Parti'nin ak ile bir alakasının olmadığını da belirterek, "Sizin ak ile alakanız yok, kara lekeler var. Ama siz hepsini ak olarak görüyorsunuz. MHP iktidarında göreceksiniz, bugünkü karanlık ilişkilerin hesabı sorulacak. Bunları anlatmak zorunda kalacaksın. Ondan sonra MHP'ye saldırmayacaksın. Bugün AK Parti'nin gittiği yol gerilim stratejisidir. Asker Cilo'da gayret gösterirken, diline sahip çıksın. Kimsenin TSK'ya hakaret etmeye hakkı yoktur. Silahlı Kuvvetler'e saldırırsa, taraf bulacağını sanıyorsun. Bu milletin TSK'ya ayrı bir sevgisi ve saygısı vardır. Bu gerilim stratejisinin nereye kadar uzanacağını hesaplamak gerekir. Türkiye'de 36 etnik grup var, sayıyor şu, şu, şu diye. Arkasından da bakanları. Bir kahvede de konuşsa 36 etnik gruptan bahsediyorlar. Sayın Başbakan sana ne oluyor? Hollandalı bir bölücü profesörün yazdığı 36 etnik grubu niye sayıyorsun? Türkiye'yi 36'ya bölmekten zevk mi duyuyorsun, yoksa görev mi sayıyorsun. Şimdi Türkiye'yi kardeşlik içinde toplamak dururken, bölmenin ne anlamı var? Sen ülkenin başbakanısın. AK Parti'nin başbakanı değilsin. AK Parti'ye oy verenlere dost, diğerlerine hasım olarak gitme" diye konuştu.

"YANDAŞLAR ZENGİNLEŞİYOR, VATANDAŞ FAKİRLEŞİYOR"

2007 yılında işsizlik ve yoksulluğun baş gösterdiğini, bunun da krizin habercisi olduğunu sözlerine ekleyen Bahçeli, "Üretimin yetersizliği, istihdam eksikliği ve yoksulluk, bunlar krizin habercisi. ABD'den bir küresel kriz dalga dalga yayılmaya başladı ve geldi Türkiye'yi sardı. Başbakan, 'Krizin kaynağı biz değiliz, dışarıdan' diyor. Şimdi ABD'den gelen bir kriz var. Başbakan, 'Bize bir şey olmaz, bizi teğet geçer' diyor. Sana teğet geçecek yerler var, onları hissediyorum. Hanedandan olur, yandaştan olur, vatandaştan ise gittikçe yüreğinden vurulma olur. Yandaşlar zenginleşiyor, vatandaş fakirleşiyor. MHP iktidarında senden hesap sormazsam namerdim. AK Parti'ye oy verenlere saygımız var ama AK Parti'yi yönetenlere söylüyorum, bozkurtun nefesi ensenizde olacaktır" dedi.

Seçim öncesi yapılan yardımları da eleştiren Bahçeli, "Utanmayın, kapınıza gelen yardımlar, sizin hakkınızdır. Gelen paketi alın ama hür oyunuzu hiç kimseye satmayın. Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, makarna, tarhana ne alırsanız alın, hepsi size helal olsun. Yiyin, için ama oyunuzu bu maksatla kullanmayın. Hür oyunuzu ise istediğinize verin. Al paketi, vur tokadı. Aziz Kayserililer, ülke senin karar senin. Kayseri senin, karar senin. Bu seçimle AK Parti'ye ders, MHP'ye ise yol verin" dedi.

Bahçeli, mitingden sonra Kayseri'den ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 17:58:05
Güncelleme :14 Mart 2009 Cumartesi 18:10:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?