3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Bahçeli: Seçimle gelen seçimle gitmeli!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti hakkında verdiği kapatılmama kararını yerinde bulduk, destekledik. Seçimle gelenin seçimle gitmesini savunduk" dedi.

Partiye katılanların rozetini takmak ve bazı açılışlara katılmak üzere bugün Kayseri'ye gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ilk olarak Kanal Caddesi üzerindeki MHP Kayseri İl Başkanlığı binasının açılış törenine katıldı.

Burada toplanan kalabalığa hitap eden Bahçeli, laik, dindar ayrımına dayalı kutuplaşmayı durduracak, kucaklaşma siyasetiyle bölücü terörün neden olduğu şahadetlere son vermek üzere Meclis'i sınır ötesi tezkere kararı almaya davet ettiklerini ve başardıklarını söyledi.

Yabancılara toprak satışına ve yabancı vakıfların imtiyaz kazanmasına hep karşı çıktıklarını da ifade eden Bahçeli, "Bildiğiniz üzere hakkında açılan kapatma davası süresince AK Parti ile demokrasi içerisinde mücadeleyi tercih ettik. Bu itibarla Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti hakkında verdiği kapatılmama kararını yerinde bulduk, destekledik. Seçimle gelenin seçimle gitmesini savunduk. Biz bir siyasi hareket olarak bütün siyaset kurumlarının serbestlik içerisinde olmalarını, ülke için düşündüklerini açıkça söylemelerini isteriz. Şayet terör ve bölücülere bulaşmamışlarsa, bir siyasi partinin kapatılmasını doğru ve demokratik bir yaklaşım olarak görmeyiz. Böylesi bir durumu asla bir siyasal fırsat olarak değerlendirmeyiz" dedi.

Hem siyasete hem de demokrasiye olan güvenleri gereği hükümete destek verdiklerini belirten Bahçeli, "Partimiz iyi niyetini ve demokrasiye bağlılığını göstermiştir. Türkiye'nin acil çözüm bekleyen sorunları dururken kısır tartışmaların geleceğimizi ateşe atmasına izin veremezdik. Sözlerimizi yanlış yere çekenler, iki kutuplu çatışmacı siyaset malzemesinin tükenmesini isteyenler, bugün bir tarafı iktidar bir tarafı ise ana muhalefettir. Bunlar için demokrasinin tehlikeye girmesi, Türkiye'nin bunalıma sürüklenmesi, siyasetin seviye kaybetmesi hiç önemli değildir. Yeter ki kayıkçı kavgası devam etsin, gerilimler oluşturarak toplumun gerçekleri görmeleri engellensin. Her şeye rağmen Milliyetçi Hareket, şer cephesinin, ihanet odaklarının ve politika tacirlerinin hesaplarına rağmen milletimizin umudu olarak dimdik ayaktadır ve huzurunuzdadır. Türkiye'mizin bir yıkıma sürüklenmesini önlemek hepimiz için tarihi ve milli bir görevdir. Milliyetçi Hareket ve ona gönül veren vatandaşlarım bunun farkında ve bilincindedir. Gün birleşme günüdür. Gün dayanışma günüdür. Hepinize kapımız açıktır. Milliyetçi Hareket memleketimizin her evladını kucaklamaktadır" diye konuştu.

Kayserililere 'Aziz vatandaşlarım' diye hitap eden Devlet Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Buradan çağrımı tekrarlıyorum; gelin kavgadan, kargaşadan medet ummayalım. Yıllardır kutuplaşmaya kucak açanlara artık derslerini verelim. Daha güzel, daha faziletli daha adil günler sizleri bekliyor."

Halkın 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Ramazan ayını da kutlayan Bahçeli, daha sonra partiye katılanlara rozetlerini takarak, MHP Kayseri İl Başkanlığı binasının açılışını yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 09:32:38
Güncelleme :30 Ağustos 2008 Cumartesi 09:36:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?