7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

Bakan Babacan Büyükşehir'de

BAKAN BABACAN BÜYÜKŞEHİR'DE

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Büyükşehir Belediyesi'ne yaptığı ziyarette son yıllarda Kayseri'nin çehresinin çok değiştiğini ifade ederek, "Kayseri'de çok büyük değişiklikler olmuş. Kayseri adeta Avrupa kenti gibi" dedi.

Başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarette AK Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel, Ahmet Öksüzkaya ve Sadık Yakut başta olmak üzere AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da hazır bulundu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Babacan, ziyarette yaptığı konuşmada 1994 yılından bu yana Kayseri'de önemli değişiklikler olduğunu ifade etti. Bakan Babacan, Büyükşehir Belediyesi'nin devlet desteği kullanmadan kendi bünyesi ile yatırım çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek "Kayseri'de şehircilik hizmeti en iyi şekilde yapılıyor. Bu yapılırken de çok güzel bir finansman sistemi uygulanıyor. Biz Kayseri'yi hep örnek şehirler arasında gösterdik" şeklinde konuştu.

Zaman zaman Başkan Özhaseki'yi Ankara'ya davet ederek şehircilik adına fikirlerine başvurduklarını vurgulayan Babacan, "3 yıldır Kayseri'ye gelmiyordum. Şimdi gördüm ki Kayseri'de büyük değişiklikler olmuş. Raylı sistemi, stadyumu, son yıllarda yapılan büyük yatırımları ile çok gelişmiş bir şehir haline gelmiş. Adeta bir Avrupa kenti gibi. Bu gelişmişlikte Başkan Özhaseki'nin emekleri ve gayretinin büyük etkisi var. Bu çaba sayesinde Kayseri'de güzel şeyler ortaya çıkmış" ifadelerini kullandı.

"KAYSERİ'DE ÇOK GÜZEL GELİŞMELER VAR"

Başkan Özhaseki ise Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Babacan'ın ekonomi alanındaki tecrübesine ve bilgisine vurgu yaparak, "Hem piyasadan gelen hem işi iyi bilen bir yöneticisiniz. Ilımlı ve güvenilir kişiliğinizle ekonomi alanında sıcak mesajlar vererek içimizi rahatlatıyorsunuz. Sizler sayesinde ekonomi çok iyi gidiyor. Belediyeler olarak biz de ekonomideki bu olumlu havadan etkileniyoruz. Zira ekonomi küçüldükçe şehircilik faaliyetleri de küçülüyor. Biz, Büyükşehir Belediyesi olarak çok iyi bir ekonomi politikasına sahibiz. Borcumuz yok, kasamızda paramız da var. Kayseri'de çok güzel gelişmeler oluyor" diye konuştu.

Başkan Özhaseki, ziyaretin sonunda günün anısına Babacan'a el işlemeli cam bir ibrik hediye etti.

BAKAN BABACAN BÜYÜKŞEHİR'DE
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2011 Cuma 17:57:05
Güncelleme :11 Mart 2011 Cuma 18:20:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?