5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Bakan Demir'e gilaburu ikramı

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Kayseri'de Mimar Sinan'ın doğduğu evi ziyaret etti. Kendisine ikram edilen gilaboru suyundan içen Bakan Demir, "Bizim paha biçilmez eserlerimiz var" dedi.

Kırsal Alanda Yöresel Mimari Özelliklerin Geliştirilmesi Projesi'nin tanıtım toplantısına katılmak üzere Kayseri'ye gelen Bakan Demir, Ağırnas beldesinde bulunan Mimar Sinan'ın doğduğu evi ziyaret etti. Mimar Sinan'ın doğduğu evde incelemelerde bulunan Demir, ikram edilen gilaboru suyunu içti.

Ziyaret esnasında beldedeki ev hanımlarının hazırlamış olduğu el işlerini de inceleyen Bakan Demir, bir başörtüsü satın aldı. Bakan Demir, Ağırnas Belediyesi'nin eski binasını gezdikten sonra Ağırnas Belediyesi'ne geçti. Ağırnas Belediye Başkanı İsmail Mete, Bakan Demir'e halı dokuması Atatürk portresi hediye etti.

Ağırnas ziyaretinin ardından Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne geçen Bakan Demir, burada Başkan Vekili Serdar Altıntuğ ve daire müdürleri tarafından karşılandı. Kayseri'ye ikinci gelişi olduğunu belirten Demir, kırsalda yöresel mimarinin geliştirilmesi için önemli bir proje başlattıklarını ifade ederek, "Bu projeyi de en iyi uygulanabilecek yer olduğuna inandığımız Kayseri'den başlattık. Kayseri tarihi zenginliği, uygulamadaki kolaylığıyla en önemli şehirlerimizden birisidir" dedi.

Başkan Vekili Altıntuğ, ziyaretlerinden dolayı Bakan Demir'e kümbet ve porselen vazo hediye etti. AK Parti Kayseri İl Başkanlığı'nı da ziyaret eden Bakan Demir, AK Parti'nin Anadolu'daki en güçlü olduğu illerden birisinin Kayseri olduğunu belirtti. Demir, "Kayseri gerek bakan, gerek milletvekili, gerekse teşkilatlanma adına birlik ve bütünlük içindedir. Kayseri'de olmaktan mutluluk duyuyorum. Önce Mimar Sinan'ın doğduğu evi gezdim. Bizim eşsiz, kıymetli, paha biçilmez eserlerimizin olmasının yanı sıra insanlarımız bulunduğu bölgede bunu evlerine yansıtmasını bilmiştir" diye konuştu.

Bakan Demir'in Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü, Tapu Kadastro İl Müdürlüğü, İller Bankası'nı ziyaretinden sonra Kayseri'den ayrılması bekleniyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 16:08:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?