3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Bakan Güler bor kararını değerlendirdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Avrupa Birliği'nin (AB) bor madenini 'zehirli madde' saymasını değerlendirerek, "O kararı mahkemeye vereceğiz. Bor bizim zenginliğimizdir, kullanmaya devam edeceğiz" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler; Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi ve Arçelik A.Ş. WAT Elektrik Elektronik İşletmesi'nin katkılarıyla düzenlenen 'ENVER Motor Hareketi' bilinçlendirme toplantısına katılmak üzere Kayseri'ye geldi. OSB girişinde Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ve AK Parti Kayseri milletvekilleri ile daire müdürleri tarafından karşılanan Güler, burada gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Doğalgaza yapılan zammı değerlendiren Güler, bunun ekonominin gereği olduğunu söyledi. Güler, "Geçen sene yapmadık çünkü dolar ve petrol artmamıştı. Değişiklik yoktu, biz de yapmadık. 2007 yılında ise hiç yapmamıştık. Dolar ve petrol arttı. Petrolün artması 6-9 ay geriden geldiği için tesiri şimdi oluyor. Petrol fiyatları inişe geçti, biz de zamanı gelince bunu uygulayacağız. Biz ekonominin gereğini yapıyoruz. Daha önce yapmamıştık, şimdi yapmamız gerekiyor" dedi.

AB'nin bor madenini 'zehirli madde' saymasını da değerlendiren Bakan Güler, konuyu mahkemeye taşıyacaklarını söyledi. Güler, "O kararı biz mahkemeye vereceğiz. Bor bizim zenginliğimizdir. Boru kullanacağız ve kullanmaya devam edeceğiz. Bu bizim ülkemizin avantajı, üstünlüğüdür. Borla ilgili yeni ürünler de piyasaya sürüyoruz. Dolayısıyla dünya piyasalarında bir numara olduk. Eskiden ikinciydik, şimdi bir numara olduk. Tabii çıkarları etki altında kalan kişiler böyle bir yola başvurdu" ifadelerini kullandı.

Açıklamaların ardından OSB Müdürlüğü yemekhanesine geçerek öğle yemeği yiyen Bakan Güler, pastırmayı çok beğendiğini söyledi. Bakan Güler, yemekten sonra OSB Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapılan 'ENVER Motor Hareketi' toplantısına katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 16:16:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?