5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Bakan Yıldız Kayseri'de

BAKAN YILDIZ KAYSERİ'DE

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, halkın siyasi didişmelerden, kavgalardan, gerilimlerden hoşlanmadığını belirterek, "O yüzden biz kavgalar yerine iş yapmayı ön plana koyduk ve spekülasyonlarla uğraşacak vaktimiz yok" dedi.

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı'nın Kasım Ayı İl Danışma Meclisi toplantısına katılmak için kente gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, programa geçmeden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. Doğalgaz fiyatlarının yüzde 70 artacağı yönündeki iddiaları cevaplayan Bakan Taner Yıldız, "Kıymetli bir gazeteci arkadaşımız, 'Acaba şu hesaplar olsa yüzde 70 zam gelir mi?' diye bir haber yazdı. Onun üzerine bunun izahını yapmaya çalışıyoruz. Bu çok doğru bir şey değil. Bilindiği gibi doğalgazla alakalı fiyat ayarlamaları otomatik fiyat ayarlamasıyla birlikte 2008 yılının Şubat ayında başlamıştı. Ve şu ana kadar herhangi bir kesintiye uğramadan o devam etmektedir. Otomatik fiyat ayarlamasındaki faktörler; döviz, petrol, doğalgaz fiyatları için bir sepet var, orada o sepetin verdiği fiyatla belirleniyor. Bu konuda herhangi bir siyasi iradenin müdahalesi söz konusu değildir. O yüzden fiyatları bakanlığımız ayarlıyor değildir. Ama ben o arkadaşımla da konuştum, 'Niçin böyle bir haber yaptınız?' diye.

Ola ki döviz 2 katına çıkarsa doğalgaz şu kadar olur. Biz ciddi bir işle uğraşıyoruz. Yani bu devlet işi. O yüzden bu tür spekülatif haberlerle yola çıkmak doğru değildir. Bu vatandaşımızı da yanıltmak demektir. Bizim bu konuyla uğraşacak bir noktada olmamamız lazım. Ben bunu hep basın mensuplarıyla birlikte söylüyorum hem de kendi adımıza" ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin kongresinin hayırlı olması temennisinde de bulunan Bakan Yıldız, "Kongrenin demokrasi ve siyasi hayatımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Halkımız bu konuyla ilgili öfkeli spekülasyonlar yerine, son derece net ve anlaşılabilir, kendisine fayda getirebilir mesajlar ve hareketler istiyor. Biz bunun sorumluluğu içindeyiz. AK Parti olarak başta Sayın Başbakan'ımız Recep Tayyip Erdoğan, hükümet, milletvekillerimiz, yerel yönetimler, teşkilatlarımız, biz hep beraber bunun peşindeyiz. Siyasi didişmelerden, kavgalardan, gerilimlerden vatandaşımız hoşlanmıyor. O yüzden biz bu tür kavgalar yerine iş yapmayı ön plana koyduk ve spekülasyonlarla uğraşacak vaktimiz yok. Bir de doğalgazla alakalı al ya da öde konusunda da bir yanlış anlaşılma var. Al ya da öde bir ceza değildir. Ülkelerin kendi arasında doğalgazda yaptıkları anlaşmaların belli bir garantisi vardır. Diyelim ki biz al ya da öde ile ilgili bir rakam ödeyeceğiz. Bu rakamın ilelebet verilen bir ceza şeklinde algılanmaması lazım. 5 yıl müddetçe bu doğalgazı almamız halinde bu para boşa verilmiş bir para değildir. Bir avans niteliğindeki paraya dönüşüyor. O yüzden hesaplamalarımız devam ediyor. Bu ne zaman belli olacak? Yıl sonunda doğalgaz tüketimleri belli olacak. Ortalama fiyatları belli olacak ve ondan sonra tekrar kamuoyuyla bunu paylaşacağız" şeklinde konuştu.

Bakan Yıldız, ayrıca demokratik açılım görüşmelerinin Meclis'te 10 ve 12 Kasım tarihinde detaylarıyla ele alınacağını da sözlerine ekledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, daha sonra partisinin Kasım Ayı İl Danışma Meclisi toplantısına geçti.

BAKAN YILDIZ KAYSERİ'DE
İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2009 Cumartesi 13:22:01
Güncelleme :7 Kasım 2009 Cumartesi 15:59:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?