5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Baraj ve göletlerde avlanmaya dikkat

Kayseri Sivil Savunma Müdür Vekili Nurettin Karakoyun, Kayseri’deki sulak alanlarda yılda ortalama 15 adet boğulma vakasının yaşandığını belirterek, balık avına çıkan kişilerin mutlaka can yeleği takması gerektiğini söyledi.


Açıklamalarda bulunan Kayseri Sivil Savunma Müdür Vekili Nurettin Karakoyun, yaz döneminde baraj, ırmak, göl ve göletler gibi sulak alanlarda boğulma olaylarına sıkça rastlandığını söyledi. Baraj ve göllerde yüzme ve balık avlamanın tehlikeli olduğunu hatırlatan Karakoyun,” Kayseri ve köylerindeki baraj, göl, gölet ve sulak alanlarda yılda ortalama 15 boğulma vakası meydana geliyor. Genelde bu boğulmalar balık tutma ve yüzme amaçlı karşımıza çıkıyor.

Vatandaşlarımız, bu türlü tehlikeli sulak alanlarda balık avlarken çok dikkatli olmaları gerekir. Her şeyden önce can yeleğini takmalarını istiyoruz. Yasak ve özel alanlarda avlanma yapmamaları konusunda uyarıyoruz” dedi.


Suya düşen kişinin yüzme bilse dahi üzerindeki elbiselerin ağırlığı ve paniklemesiyle birlikte boğulduğunu ifade eden Karakoyun,” Boğulma olaylarında en büyük tehlike paniğe kapılarak soğukkanlılığımızı kaybetmektir. Tatlı sularda dalgıçlar bile yüzmekte zorlanıyor. Biz, dalgıçlarımıza bile can yeleği giydiriyoruz.

Çünkü bu sularda her an ne olabileceğini bilemiyorsunuz. Baraj göllerinde zaten avlanmak ve yüzmek yasak olmasına rağmen insanlarımız tarafından bu dikkate alınmıyor. Bu yüzden baraj gölünün kenarında dolaşmak bile tehlikelidir" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2009 Pazartesi 12:54:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?