5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Başarılı gazetecilere ödül

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nin basında sansürün kaldırılışının 101. yıldönümü dolayısıyla düzenlediği yarışmada dereceye girenlere törenle ödülleri verildi.

Acıbadem Hastanesi Toplantı Salonu'ndaki törene Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, İl Emniyet Müdürü Arif Akkale, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

Burada bir konuşma yapan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Bulut, özgür basının ne anlama geldiğini göstermek için bu yılki kutlamalarda biraz abartıya kaçtıklarını belirterek, “Kayseri basınının 100. kuruluş yıldönümünü daha iyi bir programla kutlamak istiyoruz” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş de, basın sektöründe geçmişte çok sıkıntılar yaşandığını söyledi. Geçmişe takılıp kalınmaması gerektiğini ifade eden Ateş, ''Eğer bir ülkede özgür basın varsa, o ülke özgürdür. Türkiye, Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık yoluna girdi. Bunda da basın çok büyük görevler üstlendi. Demokrasinin bel kemiği özgür basındır. Basının omurgası da yerel basındır. Bütün demokratik ülkeler yerel basını teşvik etmiştir. Basındaki sansür, 101 yıl önce kaldırıldı. Ancak günümüzde basının önündeki en büyük engel, tekelleşmedir. Tekelleşme, sansür kadar hatta ondan daha büyük tehlikedir. Tekelleşme yüzünden basın kuruluşları özgür habercilik yerine, patronun penceresinden bakar bir hal alır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren gazetecilere ödülleri verildi. Haber dalında birinciliğe layık görülen Mahmut Dursun'a ödülünü Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, ikinci Ali Altuntaş'a da ödülünü Yılmaz Ateş verdi. Haber fotoğrafı dalında birinci olan Kayseri Havadis Gazetesi'nden Mükremin Öksüzgil, ödülünü CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu'ndan alırken, ikinci olan Anadolu Ajansı Kayseri Bölge Müdürlüğü muhabiri Tevfik Işık'ın ödülünü ise Bölge Müdürü İsmail İçer, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur'dan aldı.

Törende, eski TRT muhabiri Veli Altınkaya'ya da özel ödül takdim edildi. Altınkaya, ödülünü Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bulut'tan aldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 13:30:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?