7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

Başarılı öğrenciler kampta eğlendi

BAŞARILI ÖĞRENCİLER KAMPTA EĞLENDİ

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Yetiştirme Yurdunda kalan ve derslerinde başarılı olan öğrenciler TİF Obalar-ekipler milli kış kampına katıldı.

Başarılı olan 10 genin, liderler Murat Aydemir ve Bekir Bıyık ile beraber Gediz-Murat Dağı'nda düzenlenen TİF Obalar-ekipler milli kış kampında izcilik eğitimi aldıkları bildirildi. Murat Dağı izcilik tesislerinde yapılan kampta çocuklara soğuk kış şartlarında hayatta kalma, kar mağarası, iğlo, dağcılık, oryantiring, fonetik alfabe, harita kullanımı eğitimi verildi.

Kayseri SHCEK İzci Grup önderi Murat Aydemir derslerinde başarılı olan ve eğitimlerine devam eden bütün geçlerin kamplara gidebileceğini söyledi. Bu sayede çocukların hem sosyal yönden geliştiklerini hem de çocukların öz güven kazandıklarını bildirdi.

“ONLARIN MUTLULUĞU BİZİM MUTLULUGUMUZDUR''

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şahin Ertarhanacı, 6 yıldır izcilik çalışmalarına destek verdiklerini belirtti. Ertarhanacı, “Bu gibi olaylar gençlere kendisini tanıtma fırsatı, sorumluluk duygusunu geliştirme, güveni artırma olanağını da hazırlar. Çocuk ve genci tam anlamıyla topluma yararlı, insanları seven, onlara yardım eden, doğayı çevreyi koruyan, vatanına yararlı iyi insan-iyi yurttaş yetiştirme sanatıdır. İzcilik, doğada konfor halinde yaşamanın öğretildiği bir eğitim sistemidir. İzcilik, çocuk ve gence yalnız sağlık ve beceri kazandırmakla kalmaz; aynı zamanda onu disiplinli ve cesur yapar. İzcilik, hayata atılmakta olan genci mesleğe hazırlar, karakterini ve kişiliğini geliştirir. İzcilik kişinin eğitimi, bedenen ve fikren olduğu kadar hissi ve Ahlak boyutlarında da büyük önem taşır. İzcilik bu eğitimleri aktif olarak yaşar izcilik çocuğun fiziksel, zihinsel, sosyal, ruhsal hissi ve karakter eğitiminde alan olarak doğayı öne alır. 6 yıldan bu yana yapılan izcilik faaliyetlerinde, bu faaliyetlerden faydalanan çocuklarımızın gelişimini görerek izcilik faaliyetlerinin kişilikleri üzerinde yaptığı etkiyi gözlemledik. İzcilik faaliyetini tüm kuruluşlarda da yapılmasını sağlayacağız'' diye konuştu.

BAŞARILI ÖĞRENCİLER KAMPTA EĞLENDİ
BAŞARILI ÖĞRENCİLER KAMPTA EĞLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2011 Cuma 09:12:04
Güncelleme :18 Şubat 2011 Cuma 17:20:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?