7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

Başarılı öğrencilere Ankara gezisi

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ANKARA GEZİSİ

Talas Belediyesi Çocuk Meclisi, ilçede öğrenim gören 17 ilköğretim okulundan 22 başarılı öğrenciyi, Ankara gezisiyle ödüllendirdi. Öğrenciler Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Kayseri milletvekilleriyle bir araya gelirken, Anıtkabir’i de ziyaret etti.

Anneleriyle birlikte AK Parti Talas İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Çetinkaya’nın da katıldığı gezide öğrenciler, ilk olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ı makamında ziyaret etti. Bakan Yıldız burada çocuklara, enerji ile ilgili sorular sorup bilgiler verdi. Öğrencilere çocukluk hatıralarını anlatan Bakan Yıldız, "Ben ilkokuldayken elektrikle, enerjiyle ilgili deneylerde ‘bu elektrik acaba nasıl elde ediliyor’ diye düşünürdüm. Dünyanın geleceğinde enerji sektörünün yeri çok önemli. Bu nedenle enerjiye duyacağınız ilgi, hem sizin iş alanlarınızla hem de çalışkan öğrencilerle oluşan sektöre fayda getirecektir. Her sektörün sizin gibi çalışkan öğrencilere ihtiyacı var" dedi.

Bakan Yıldız, konuşmasının ardından öğrencilerin yanlarında getirdikleri Talas Kır Çiçekleri tablosunu "Sizler Türkiye’nin geleceğisiniz" diyerek kabul etti. Bakan Yıldız da çocuklara enerji tasarrufuyla ilgili broşürlerin yer aldığı okul çantası hediye etti.

Öğrenciler daha sonra TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ve AK Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel ve Ahmet Öksüzkaya ile bir araya gelerek yemek yedi. Anıtkabir’de Mustafa Kemal Atatürk’ün kabrini ziyaret eden çocuklar daha sonra Ankara’dan Kayseri’ye hareket etti.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ANKARA GEZİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2011 Perşembe 14:22:02
Güncelleme :3 Şubat 2011 Perşembe 18:42:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?