4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Başbakan 3 yıllık sözünü tuttu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz aylarda Kayseri ziyareti esnasında 3 yıl önce verdiği sözü tutup Fatma Göktürk isimli bayanı evinde ziyaret ederek kahvesini içerken, aile için Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye verdiği talimatlar ise halen yerine getirilemedi.

Ziyaret sırasında Fatma Göktürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan gecekondu evlerinin düzenlenmesi ve işsiz olan oğullarına iş istemişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, "Bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır" diyerek Göktürk ailesine gereken yardımların yapılması yönünde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye talimat vermişti. Aradan aylar geçmesine rağmen bir sonuç çıkmayınca Fatma Göktürk, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile konuşmaya geldi ve fakat bir türlü görüşemedi. Ev hanımı Fatma Göktürk, "3 defa başkanlık makamına gittim, ancak ilk geldiğimde il dışında toplantıya gittiğini söylediler. Diğerlerinde odasında olduğunu bile bile yerinde yok diye güvenlik her zaman beni gönderdi. Bir türlü görüştürmediler. Artık Ankara'da oturan kızıma gidip ondan Başbakan'a götürmesini isteyeceğim. Elimde o gün ile ilgili çıkan haberleri ve içtiği kahve fincanın alıp götüreceğim. Durumumu ancak böyle anlatabilirim" diye konuştu.

Fatma Göktürk'ün eşi Gülmehmet Göktürk (74) ise "Başbakan Erdoğan'ın gecekondu olan evimizde yapılacak inşaattı müteahhidin bile yapabileceğini söylemişti, ama söylenenle ilgili herhangi bir gelişme yaşanmadı" ifadelerini kullandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise Özel Kalem Müdürlüğü'ne Fatma Göktürk isminde herhangi bir resmi randevu talebinde bulunulmadığı belirtilerek, "Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki ile görüşmeye gelen vatandaş, belediyenin giriş kapısındaki danışmaya soruyor. Danışma da vatandaşın sorununu dinleyerek ilgili makama yönlendiriyor. Fakat Fatma Göktürk isimli kişi randevu talebinde bulunmadı" ifadeleri kullanıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2009 Pazartesi 13:21:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?