5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Başbakan Erdoğan kahve sözünü tuttu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü Kayseri ziyareti esnasında bir kadının evine gerçekleştirdiği ziyaretin arkasında, 3 yıl önce verilen bir kahve sözü olduğu ortaya çıktı. 2006 yılında Abdullah Gül ile Başbakan'ın kendisine söz verdiğini belirten ev sahibi Fatma Göktürk, "Kahve sözünü unutmadığı için Başbakanıma teşekkür ederim" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünkü Kayseri ziyareti çerçevesinde Kadir Has Kongre Merkezi'ndeki AK Parti İl Kongresi'ne parti otobüsüyle giderken Fatma Göktürk (55) isimli kadın tarafından durdurulmuş ve ayak üstü sohbet etmişlerdi. 2006 yılındaki bir ziyaretinde söz verdiği kadını karşısında gören Başbakan Erdoğan, Fatma Göktürk'e kahve hazırlamasını, kongrenin ardından sözünü tutmaya geleceğini söylemişti.

Kongrenin ardından Fatma Göktürk'ün evine geçen Başbakan Erdoğan, burada Göktürk ailesinin fertleriyle yaklaşık 30 dakika sohbet etti. Orta şekerli kahve içen Başbakan Erdoğan'ı evinde ağırlamanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Göktürk, "Başbakan eşimle ve benimle görüştü. Halimizi hatırımızı sordu. Hayat şartlarının nasıl gittiğini sordu. Ben de gecekonduda yaşadığımı söyledim. Eşinin emekli parasıyla geçinmeye çalıştığımızı ilettim. O da Başkan Mehmet Özhaseki'ye bu konunun üzerinde durmasını istediğini söyledi. Başbakan ev konusunda gerekirse kendisinin müteahhitliğini yapacağını söyledi. Bu
konuyu takip edeceğini söyledi. Kızımın yaptığı orta şekerli kahveyi çok beğendi. Bahçeyi gezen Başbakan, eriklerimizi çok beğendi. Kahve sözünü tuttuğu için Başbakanıma teşekkür ederim" dedi.

Fatma Göktürk'ün eşi Gülmehmet Göktürk (74) ise, Başbakan Erdoğan'ı evinde ağırlamaktan mutlu olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan'a ziyareti esnasında bir sıkıntısını dile getiremediğini belirten Göktürk, "Ben Doğu Türkistanlıyım. Doğu Türkistan'da 5 tane torunum var. Onları 40 yıldır göremiyorum. Maddi imkansızlıklar sebebiyle gidemediğim memleketimi ziyaret etmek istiyorum. Başbakanımın bu konuda bana yardımcı olmasını istiyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 15:22:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?