5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Başbakana dava açan çiftçi icralık oldu

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Ovakent beldesinde tarımsal sulama borcunu ödeyemediği için icralık olan çiftçi Ali Sait Dönmez, "Menkullerim borcumu karşılamıyorsa organlarımı da satıp borcumu ödesinler" dedi.

Yetkililerle görüşmek üzere Kayseri'ye gelen 6 çocuk babası Ali Sait Dönmez, Ovakent beldesinde yaklaşık 20 yıldır çiftçilik yaparak geçimini sağladığını söyledi. AK Parti Ovakent Belde Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sait Dönmez, girdi maliyetlerinin artmasıyla tarımsal sulama borcunu ödeyemediğini belirtti.

Geçen yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında da, "2002 yılında başbakan olduktan sonra bütün tarım ürünlerinde değerin düşürüldüğü ve bu nedenle de borçlarını ödeyemez duruma geldiği" gerekçesiyle 2 TL'lik tazminat davası açan Dönmez, yaklaşık 60 bin TL borcu bulunduğunu ve traktörünün de ipotek altına alındığını ifade etti.

Dönmez, "Şeker pancarı, buğday, arpa gibi ürünler üretiyorum. Devlete olan tarımsal sulama borcumu ödeyemez hale geldim. Gayri menkullerimi belirttim. Eğer bu menkuller de burcumu ödeyemezse organlarımı satıp borcumu ödesinler. Tarlamı devletime hibe ederim, yeter ki bizden davacı olunmasın. Bütün çiftçiler davalık. Benim borcum kayıtlıdır. Hükümet çalıp çırpanları kınarken biz çiftçilere neden olumsuz davranıyor?" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 11:53:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?