5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Başbakandan üniversite sözü!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan 2. devlet üniversitesinin yapılması ile ilgili söz aldığını söyledi.

Başkan Özhaseki, Başbakan Erdoğan'ın Erciyes Master Planı ile yakından ilgilendiğini de belirterek, "Başbakanımız, Erciyes Projesi için büyük sermaye ortakları ile özel olarak konuşacağını söyledi" diye konuştu.

Kayseri Meslek Edindirme Kursları (KAYMEK) yıl sonu sergisi Kadir Has Spor Kompleksi'nde düzenlendi. Sergide, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve eşi Neşe Özhaseki'nin yanı sıra Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan yer aldı.

Burada bir konuşma yapan Başkan Özhaseki, Başbakan Erdoğan ile ziyareti esnasında şehrin sıkıntılarını da paylaştığını belirterek, 2. devlet üniversitesinin yapılması konusunda da 'olur' talimatını aldığını ifade etti. Özhaseki, "2. devlet üniversitesini kurmak için çalışıyoruz. Bu konuyu Başbakana ilettim. Daha öncede Milli Eğitim Bakanımız ile görüşmüştüm. İleriye doğru adımlar atıyoruz. Başbakanımız bu konunun önemli olduğunu belirterek, 2. devlet üniversitesinin yapılmasını takip edeceğini söyledi" dedi.

"BAŞBAKAN'DAN ERCİYES PROJESİ'NE DESTEK"

Başbakan Erdoğan'ın Erciyes Master Projesi konusundaki gelişmeleri takip edeceğini de ifade eden Özhaseki, "Erciyes Master Projesi'ni Başbakana ilettim. Başbakanımız büyük sermaye ortaklarını buraya yönlendirmeye çalışacağını söyledi. Başbakan bu konuyla özel olarak ilgileneceğini söyledi" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri sergiyi gezdi. Başkan Özhaseki, kursiyerlerle konuşarak eserler hakkında bilgi aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 18:28:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?