4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Basın, kadın-erkek eşitliğini tartıştı

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ve Kayseri Gazeteciler Cemiyeti işbirliği ile tertiplenen 12. Yerel Medya Eğitim Semineri, Grand Eras Otel’de yapıldı.

Toplumda kadının statüsü ve yeri ile cinsiyet etkilerinin ele alındığı seminere, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Fatma Karakoç, BM Nüfus Fonu Program Koordinatörü Meltem Ağdak, Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı uzmanlarından Dr. Sarp Üner, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Abdulrezzak Altun, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Korkmaz Alemdar, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Ukav ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Ümit Gürtuna, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Sena Kösedağ ile çok sayıda yerel medya çalışanı katıldı.

Toplumda kadının yeri, statüsü, cinsiyet ayrılığı konularında bilgiler veren konuşmacılar, Türkiye’de nüfus oranı bakımından birbirine eşit gözüken kadın erkeğin sosyal haklar yönünden hiç de eşit olmadığını ve bunda da temel etkenin eğitimsizlik olduğunu söyledi. Toplantıda, Türkiye’de 2006 yılından 2010 yılına kadar, Türkiye’de sosyal haklar yönünden kadın erkek eşitliğinin sağlanılmasının hedef seçildiği kaydedildi.

Toplantı sonunda konuşmacılar, katılımcıların sorularını cevapladı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2005 Cumartesi 17:42:49
Güncelleme :13 Haziran 2005 Pazartesi 17:31:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?