5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Basın mensupları yemekte buluştu

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti tarafından yapılan organizasyonla, kentte görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileri yemekte bir araya geldi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Grand Eras Otel'de verilen yemeğe yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı. Yemekte bir selamlama konuşması yapan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Bulut, bu birlikteliğin sadece 24 Temmuz ve 10 Ocak tarihlerinde hatırlanmaması gerektiğini söyledi.

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin sektöre yetişmiş öğrenciler sağlayan bir kurum olduğunu da dile getiren Bulut, "Bu nedenle İletişim Fakültesi ile bu işin uygulama sahasının birbirinden kopuk olması düşünülemez. Sadece özel günlerde bir araya gelmemek için yıl boyunca çeşitli etkinliklerimiz olacak. Bu nedenle önemli bir yarışmamız olacak. 2008 yılı içerisinde, fotoğraf, haber, köşe yazısı, belgesel ve çeşitli alanlarda yarışma programı düzenleyeceğiz. Ayrıca Kayseri basını 2010 yılında 100 yaşını dolduruyor. Bu 100 yaşına uygun olarak önemli projeler hazırlayacağız. Kayseri basını 100 yaşında diye bir kampanya yürütmeyi hedefliyoruz. Kayseri basın tarihini 1910 yılından 1960 yılına kadar yapılan çalışmalarla kitap haline getirildiğini görüyoruz. Fakat 1960 yılından günümüze kadar basın tarihimizi anlatan herhangi bir arşiv yada kitap yok. Bu nedenle gazeteci arkadaşlarımızdan o döneme ait belge, kaset, dergi gibi dökümanların bize ulaştırılması noktasında destek bekliyoruz. 1960 ve 2010 yılları arasının mutlaka kitap haline getirilmesi gerekir. Bu bizim ihmalimizdir. Bu konuya gereken duyarlığı göstermeliyiz. Ayrıca 2009 yılının tüm basın camiasına huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 15:39:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?