5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Başkan Büyükkılıç'a 'Çevre' ödülü

Turizm ve Çevre Gazeteciler Derneği'nin geleneksel olarak düzenlemiş olduğu 2009 yılı Yeşil Küre Çevre Ödülü, bu yıl “Kağıt Toplayan Sokak Çocuklarını Kimliklendirme” çalışması ile Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'a verildi.

Açıklamalarda bulunan Başkan Memduh Büyükkılıç, evlerden ve işyerlerinden ayrıştırılmış çöp toplama çalışması ve uygulaması ile Çevre Bakanlığı'nca hem teşekkür belgesi hem de plaketle ödüllendirildiklerini söyledi. Başkan Büyükkılıç, “Melikgazi Belediyesi olarak ayrıştırılmış atık toplama kampanyamıza ve uygulamamıza eğitim ile başladık. Önce okullarda çocukların eğitimine önem verdik. Sonra bina görevlilerine eğitim verdik. Tabi ki en önemlisi kağıt evsel atıkları toplayarak bunu meslek haline getiren ve ekmek parasını kazanan kağıt toplayıcılarını bir çatı altında topladık. Kendilerine önlük, yaka kartı, çevre kimliği ve sağlık malzemeleri verdik. Bu çalışma temeli ile artık düzenli bir geri dönüşüm çarkı başlatılmış oldu” dedi.

Doğaya ve çevreye son derece saygılı bir çalışma yaptıklarını ve bu çalışmalar neticesinde özellikle Kayseri'de çevre konusunda yılın belediyesi seçildiğini, Türkiye çapında da en çevreci belediye olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, özellikle çevre konusunda oluşan gazeteciler tarafından kurulmuş bir doğa ve çevre derneğinden bu ödülü almanın çalışmalara şevk katacağını kaydetti.

Başkan Memduh Büyükkılıç, geri dönüşüm tesislerini yapı olarak genişlettiklerini ve yeni bölümler ekleyerek iş hacmini artırdıklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 16:20:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?