5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Başkan Dinçer'den dürüm uyarısı!

Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Mehmet Dinçer, bazı esnafların sattıkları dürümlerin gramaja dikkat etmediklerini belirterek, vatandaşların ucuz dürüm almamaları konusunda uyardı.

Açıklamalarda bulunan Mehmet Dinçer, Sağlık ve Tarım il müdürlüğü yetkilileriyle sık sık lokantacı esnafını denetledikleri söyledi.

Lokantacı ve dürüm satan esnafın hijyenik kurallara uyması gerektiğini ifade eden Dinçer, "Esnafımızı fiyat konusunda uzlaşmaya çağırıyorum. Farklı fiyatlarda dürüm satan esnafa, vatandaşlarımız ucuz diye tamahkarlık etmesin. Ucuz etin yahnisi yenilmez. Dürümün en uygunu 50 gram olanıdır. Bazı dürümcü esnafı, dürümlerin yanında ayran veriyor. Bu ayranları içerken dikkat etsinler" dedi.

Lokanta esnafının da özellikle hijyen kurallarına uyması gerektiğini belirten Dinçer, "Dürümcüler eldiven ve bone takmalı, çalışma alanları ve iş kıyafeti temiz olmalıdır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 11:28:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hk IP: 78.168.230.xxx Tarih : 7.01.2009 13:48:24

uyarıyı dürüm satıcılarına yapsalar ve surekli denetimle kontrol altına alsalar daha iyi olur vatandaş cebinde terazi mi taşısın...dometesler zar gibi ekmek buz gibi ama ne desek ne yassak boş kayseri de yemek kulturu yok, en bilinen lokantalar bile kıymadan döner satıyor.................