5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Başkan Özhaseki Hacılar'da

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, seçim çalışmaları çerçevesinde Hacılar ilçesinde hanımlara hitap etti. Kayseri'ye yapacakları hizmetlerden bahseden Başkan Özhaseki, “Bir Erciyes projemiz var. Bu projemiz inşallah tamamlandığında 5 bin insanımıza iş kapısı açılacak. Aynı zamanda Hacılar ilçemiz Kayseri'nin Davos'u olacak” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, seçim çalışmaları kapsamında metropol ilçelerden Hacılar'da hanımlara hitap etti. Hacılar Belediye Düğün Salonu'ndaki programda ilk konuşan Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, normal şartlar altında 40 yılda bitirilecek olan Kayseri-Hacılar-Erciyes yolunun dönemin Başbakanı Abdullah Gül ve Taner Yıldız'ın girişimleriyle 1 trilyon liralık ödenek tahsis edilerek 1 yılda tamamlandığını söyledi.

Herdem, “Ben daraldığım zaman 3 şeye müracaat ediyorum. Benim 80 yaşında bir anam var. Çok daralınca ona müracaat ediyorum. Parasal yönden daraldığım zaman Kayseri'de bir Büyükşehir var. Ağabeyimiz, babamız diyoruz. Oraya varıyoruz, oradan paylaşıyoruz. Asfaltımız, yolumuz, greyderimiz yok diyoruz , sağolsunlar bugüne kadar ekibiyle beraber daha yok demediler. Değerli başkanımızın sayesinde Hacılar ilçemiz hizmete doydu adeta. Bu yüzden Hacılar'dan bu seçimde de rekor çıkarmalıyız” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise, ekip çalışmasının ve başarısının sırları ile yapacakları projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Özhaseki, “8-10 sene önceyi bir hatırlayın. Elinizi vicdanınıza koyun bir düşünün. Biz göreve gelmeden önce Kayseri bu Kayserimiydi? Aradaki farkı siz biliyorsunuz. Peki neler yaptık ki biz buraya geldik. Bunun formülü var mı? O kadar da kolay formülü yok. Bazen bize soruyorlar, istiyorlar ki hani doktor reçetede tarif eder ya, şu hapı al sabah öğle akşam iç sen şifa bulursun der ya. Bizden onun gibi kolay bir formül istiyorlar. Öyle bir formül yok. 15 sene boyunca geceli gündüzlü çalışarak, dikkat ederek, ihtimam göstererek, eldeki bütçeyi tutarak, tasarruf ederek, çaldırmayarak, çarptırmayarak sonra da Allah rızası için dosdoğru çalışarak bugünlere kadar geldik. Bunun dışında ne yapıyoruz biliyor musunuz? Bu Kayseri büyüyecek, çevrenin cazibe merkezi olacak, ticaret merkezi olacak, burada hareket olacak, bereket olacak diye büyük projelere imza atıyoruz. Onların aklının ermediği burada işte. Onların hiç uğraşmadığı işler bunlar işte. Yamula Barajı bizim işimiz mi? Ben Yamula Barajı ile uğraşmasam kimse bana Kızılırmak'ın üzerine niye baraj yapılmadı diye sorar mı? Hayır. Ama bizim bir sınırımız Kızılırmak'tan başlıyor. Kayseri'ye deniz geldi. Yaşayan herkes görecek. Bir Erciyes projemiz var. Bu Hacılarımızı çok yakından ilgilendiriyor. Çünkü Serçel Yaylası'ndan Lifos tarafından başlayacak yukarıya doğru tesisler zinciri var. Tüm bu tesisler tamamlandığında 5 bin insanımız iş bulacak. Yaz ve kış burası 12 ay dolu olacak. Ve burası bir Davos olacak adeta” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 21:50:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?