5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Başkan Özhaseki hakemleri kabul etti

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Türkiye Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFHGD) yönetimi ile klasman ve il hakemlerini makamında kabul etti. Ziyarette Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız da hazır bulundu.

MHK üyesi Galip Bitigen başta olmak üzere TFHGD Başkanı Murat Çınar, İl Hakem Kurulu Başkanı Şükrü Bayraktar ve İl Gözlemci Kurulu Başkanı Turgay Duman ile birlikte Kayseri'deki klasman ve il hakemlerini kabul eden Başkan Özhaseki, Kayseri'yi sporun merkezi yapmaya çalıştıklarını söyledi,

Başkan Özhaseki, "Yol, su, yeşil alan, ulaşım zaten her belediyenin yaptığı işler. Kaldı ki birçok büyükşehir belediyesi bunları hakkıyla yerine dahi getiremiyor. Biz bunları en güzel şekilde yaptığımız gibi şehrimizi ileriye taşıyacak projelerin de peşinde koşuyoruz. Bunların arasında da Kayseri'yi sporun merkezi yapacak proje ve yatırımlar var. Yeni stadımız şimdiden Türkiye'nin gözdesi haline geldi. Önümüzdeki dönemde milli takımımız Azerbaycan ve Ermenistan ile burada iki ayrı maç yapacak. Kongre ve spor salonuna da uluslararası bir basketbol organizasyonu planlıyoruz. Her alanda gelişme kaydeden Kayseri, sportif yönden de hak ettiği yeri alacak. Bununla birlikte spor camiasına yön verecek, ilimizi temsil edecek spor adamlarımız ve hakemlerimiz de olmalı. Bu genç arkadaşlarımıza bu yolda başarılar diliyorum" dedi.

"HER YERDE KAYSERİ KONUŞULUYOR"

MHK Üyesi Galip Bitigen de, toplam 150 üyelerinin olduğunu belirterek, "Kayseri'deki hakem camiası üç ayrı kuruldan oluşuyor. Futbol hakemleri, il hakem kurulu ve il gözlemciler kurulu. Burada toplam 150 üyemiz var. Ancak 6 Mart'tan sonra bu rakam 324'e çıkacak. Şubat ayı içerisinde derneğimizde seçim yapıldı ve Murat Çınar dernek başkanımız oldu. Tek liste halinde seçime gidildi ve 81 ilde bu birlik ve beraberliği sağlayan tek il olarak kayda geçildi. Bu yönüyle de gittiğimiz illerde Kayseri'nin birlik ve beraberlik olgusu, zekası ve iş bitiriciliği konuşuldu. Bu vesile ile hakem camiasına sağlamış olduğunuz destek ve katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

TFHGD Başkanı Murat Çınar da, gittikleri her yerde Kayseri'nin ve Başkan Özhaseki'nin konuşulduğunu ifade ederek, "Kayseri, Türkiye'nin örnek şehri. Biz de hakemlikte bunu temsil etmek istiyoruz. Gittiğimiz şehirlerde, Kayseri'ye olan bakış açısının değiştiğini görüyor, insanların buradan gıptayla bahsettiklerini duyuyoruz. Spor tesisleri başta olmak üzere şehircilik açısından ortaya konulanlar, değişik şehirlerde hep konuşuluyor. Bu da bizim için gurur vesilesi oluyor" diye konuştu.

İl Hakem Kurulu Başkanı Şükrü Bayraktar ve İl Gözlemci Kurulu Başkanı Turgay Duman da, yaptıkları konuşmalarda Kayseri adından her yerde övgüyle bahsedildiğini ifade ederek, "Başkanımız sayesinde Kayseri'nin adı, spor camiasında övgüyle anılıyor. Gittiğimiz yerlerde stadımız, spor tesislerimiz, Kayserisporumuz konuşuluyor. Amatör Spor Evi'nin verdiği hizmeti ve spor camiasının birleşip kaynaşmasındaki rolünü anlatıyoruz. Bunlar soruluyor ve bilgi isteniyor. Kayserispor camiasına vermiş olduğunuz destek ve sağlamış olduğunuz imkanlardan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz" dediler.

Ziyarette konuşmaların ardından Başkanlar Özhaseki ve Yıldız'a birer hakem forması ile sarı ve kırmızı kart hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 08:47:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?