5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Başkan Özhaseki oyunu kullandı

Kayseri'de, Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Mehmet Özhaseki ve eşi Neşe Özhaseki, oyunu Melikgazi ilçesindeki Besime Özderici İlköğretim Okulu'nda  kullandı.

Eşi Neşe Özhaseki'nin yanı sıra kızları Elif, Merve, oğlu Enes ve gelini Damla ile birlikte Besime Özderici İlköğretim Okulu'na gelen Başkan Özhaseki, oy verme işlemi için sıraya girdi.

Vatandaşların sırasını vermesi üzerine sandık başına geçen Başkan Özhaseki, sırasıyla İl Genel Meclisi, Belediye Başkanlığı ve muhtarlık için 3 kez oy kullandı. Oyunu kullandıktan sonra bir seçmenin baklava ikramını kabul eden Özhaseki, okul önünde basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybetmesinin, bu seçimlere damgasını vuran en elim olay olduğunu ifade eden Özhaseki, Mahalli İdare Seçimleri'nin demoktratik ve huzurlu bir ortamda gerçekleştiğini dile getirdi. Özhaseki, "Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybetmesinin dışında gerek seçim döneminde gerekse oy verme işleminin başladığı saatten şu ana kadar üzüntü verici bir olay yaşanmadı. Huzur içerisinde bir seçim dönemi geçirdiğimizi söyleyebilirim. Bugün de demokratik bir olgunluk içerisinde oy verme işlemleri sürüyor. Netice ne olursa olsun şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun" dedi.

Seçimin ardından geçim derdinin de başlayacağını kaydeden Özhaseki, nasıl bir oy oranı çıkacağından çok seçim döneminin sükunet içerisinde geçmesinin daha önemli olduğunu kaydetti. Seçim öncesinde ölçülü konuşmaya dikkat ettiğini söyleyen Özhaseki, hiçbir aday hakkında olumsuz bir ifade kullanmadığının altını çizerek, "Çok ölçülü konuşmaya gayret ediyorum. Dedelerimden duyduğumuz, seçim biter, geçim başlar. O yüzden ölçüyü kaçırmayayım. İnsanlar, birbirlerinin yüzüne karşı kötü şeyler söylemesin. Ben bunu genellikle küçük ilçe ve beldelerde söylüyorum. Birkaç sülale varsa, hasım haline geliyor. Onlarca yıl seçim yüzünden kavga edenler var. Bunlar geçici şeyler. Birbirinizi kırmayalım. Anlatmak istediğim bu. Hiçbir aday hakkında seçim öncesi olumsuz bir şey söylememeye gayret ettim. Hep icraatlerimi anlattım" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2009 Pazar 13:51:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?