5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Başkan Özhaseki panelde konuştu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kadir Has Üniversitesi'nde düzenlenen “Futbolda yeni çekim merkezleri oluşturmak” konulu panele konuşmacı olarak katıldı.

UEFA Halkla İlişkiler ve İletişim Departmanı Direktörü William Gaillard ve UEFA Tahkim Komitesi Üyesi ve Futbol Federasyonu Eski Başkanlarından Levent Bıçakçı'nın da katıldığı panelde, "Bir Kentsel Dönüşüm Modeli Olarak Kadir Has Stadı" konulu sunumunda bulunan Başkan Özhaseki, ortaya koydukları projenin gelişimi ve detayları hakkında bilgil verdi. Slayt gösterisi eşliğinde açıklamalar yapan Başkan Özhaseki, 'Kayseri Modeli'nin nasıl doğduğu hakkında geniş bilgiler sundu.

Özhaseki, bu büyük projeyle şehrin birçok kazanç elde ettiğini belirterek, "Türkiye'ye örnek bir proje gerçekleştirdik. Başta stadyum olmak üzere yapılan spor tesisleri, Türk sporuna başarıyla hizmet ediyor. Bu tesisler sayesinde Kayseri'nin adı ülke gündeminden düşmüyor. Şehrin içinde 15 günde bir kullanılan atıl vaziyetteki alan şimdilerde çok katlı bir yaşam merkezine dönüşüyor. Bu şehrin insanına ekmek kapısı açıldı. Şimdi futboldan basketbola, yüzmeden voleybola kadar birçok ulusal ve uluslararası organizasyon şehrimizde yapılıyor ve yapılmaya devam edecek" diye konuştu.

Başkan Özhaseki'den sonra söz alan UEFA Tahkim Komitesi Üyesi ve Futbol Federasyonu Eski Başkanlarından Levent Bıçakçı, Kayseri'nin ortaya koyduğu başarıyı diğer illerin de yakalaması gerektiğine vurgu yaptı.Panelin soru ve cevap bölümünde konuşan Özhaseki panelin sonunda 'Spor İletişim Programı' çerçevesinde sertifika almaya hak kazanan öğrencilere sertifikalarını verdi.

Başkan Özhaseki'ye Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nuri Has tarafından bir katılım plaketi sunuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 10:18:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?