5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Başkan Özhaseki projelerini anlattı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, hayata geçirilen projelerle Kayseri'nin Türkiye için model bir belediye haline geldiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısına Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem ve çok sayıda partili katıldı.

Konuşmasına geçen hafta tanıttığı projelerini hatırlatarak başlayan Başkan Özhaseki, Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Projesi kapsamında yılda 1 milyon ağaç dikmeyi hedeflediklerini söyledi. 5 yılda 5 milyon ağaç dikmeyi hedeflediklerini ifade eden Başkan Özhaseki, "Erciyes Dağı'nda toprak yapısına uygun olarak ağaçlandırma yapacağız. Erkilet ve Oymaağaç boyunca 25 kilometrelik alanda ağaçlandırma yapacağız. Mesire alanı olarak Kuşcu Adası, Sümer Parkı, Kumarlı, Sarımsaklı'yı hayata geçireceğiz. Ulaşım kapsamında yeni raylı sistem güzergahları, katlı otoparklar olarak Hunat katlı otoparkı, yıkılan adliye binası yerine yeraltına otoparkı, raylı sistem güzergahları otoparkları ve bölge otoparkları şeklinde olacak. Kentsel dönüşüm projeleri çerçevesinde kaçak yapı ve eski evlerde, eski stadyum yeri, eski terminal alanında dönüşüme devam ediyoruz. Ayrıca Adliye Sarayı, demiryolu güzergahı ve 2. Hava İkmal-Devlet Demiryolu hattında dönüşüm çalışmalarımız başlayacak. Kayseri'nin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak su kaynaklarını bulduk. Hinterlanda geçen 19 belde ve iki ilçenin altyapı eksikliklerini tamamlayarak, bu beldelerimizin belirli noktalarına ortak arıtma tesisi kuracağız. Bu noktada bazı yerlerde çalışmalarımıza başladık. Alternatif yol olarak eski yolların yenilenmesinin yanında Ihlamur Caddesi-eski ve yeni çevre yola paralel alternatif bir yol açılacak. Mimarsinan-Talas arasını yakınlaştıracak ara bağlantı yollar yapılarak, hem zamandan hem de yakıttan tasarruf sağlanacak" dedi.

Belediye olarak arsa zengini olduklarını ifade eden Başkan Özhaseki, ihalesiz olarak piyasa fiyatının altında ihtiyaç sahibi kişilere uygun fiyatlara arsa vereceklerini söyledi. Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde engelliler için yaşam merkezi kuracaklarını belirten Başkan Özhaseki, "Kumarlı, Talas ve Erciyes yolu üzerinde yeni hobi bahçeleri yapacağız. Ayrıca şehit aileleri için konut ve istihdam projelerimiz var" diye konuştu.

Hayata geçirilen projelerle Kayseri'nin Türkiye için model bir belediye haline geldiğini açıklayan Özhaseki, "Bu projeler şehri ve bölgeyi kalkındıracak dev projelerdir. Bu projeleri yapmasak kimse bize neden yapmıyorsun diye sormaz . Ama biz bu şehrin evlatları olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Bu projelerin hayata geçirilmesi noktasında finansman kaynağı ile ilgili olarak israf etmiyoruz. Bizde şeffaflık var. Biz ihale dağıtmıyoruz, dosyası sağlam olan gelir kazanır. İhale sonuçları da ayrıntılı olarak internet sitemizde yer alıyor. Biz işimizi kendi işimiz gibi görüyoruz" dedi.

Konuşmasında geleceğe ait projeleri anlattıklarını kaydeden Başkan Özhaseki, "Bu projelerle dünya standartlarını nasıl yakalayabiliriz? Nasıl mutlu oluruz? Nasıl vatandaşımızın rahatını sağlayabiliriz? Diye çalışıyoruz. Ben bu görevi kutsal bir görev olarak görüyorum. Biz projelerimizi akşamdan sabaha hazırlamıyoruz. Sonuçta ortada bir kriz var, ama her kriz gibi bu krizde geçecektir. Bizim kaynak sıkıntımız yok. Bizim yetişmiş kalifiye eleman sıkıntımız var. Projelerimizi öncelik sırasına göre hayata geçireceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 16:14:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?