5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Başkan Özhaseki'den görsel brifing

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, ‘Erciyes Mastır Planı’ projesinin kente müthiş bir gelir getireceğini belirterek, “Erciyes, 160 kilometre uzunluğunda bir kayak merkezi olacak” dedi.

Başkan Mehmet Özhaseki, beraberindeki AK Partili milletvekilleri, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı heyeti, belediye başkanları ile birlikte Erciyes Kayak Merkezi’nde incelemelerde bulunarak bir brifing verdi.

Açıklamalarda bulunan Özhaseki, Erciyes Mastır Planı’nın önemine değinerek, “Bu, müthiş bir gelir getirecek proje. Bu projede bizim iki avantajımız var. Birincisi Kapadokya’nın yarım saatlik bir uzaklıkta olmasıdır. İkinci ise binlerce yıllık geçmişini yansıtan tarihi eserlerimizin olmasıdır. Tarihi eserlerimizle birlikte gelen turistlere sunabileceğimiz bir paket hazırlanmış oluyoruz. Biz önümüzde bulunan bu üç alternatifle binlerce turisti Kayseri’ye getirebiliriz” dedi.

Başkan Özhaseki, projenin üç aşamalı devam edeceğini de kaydederek, “Birinci aşamada Hacılar ile Hisarcık arasında başlayan ve Erciyes Kayak Merkezi’ne kadar devam edecek. İkincisi ise Develi’ye doğru devam eden aşama. Üçüncü aşama ise Koç Dağı’nı kapsayan proje bölümdür. Nihayetinde üç aşama bittiğinde 20 adet daha mekanik tesis ilave edilmiş olacak. 35 kilometrelik bir lift uzunluğu ortaya çıkıyor. 160 kilometre uzunluğunda bir kayak merkezi olacak. Türkiye’de böyle bir kayak merkezi yok. Sadece insanların tatil yapabilmek için günü birlik geldikleri mekanlar var. Erciyes dışında kayak merkezi diye geçen bütün tesisler, yurtdışıyla karşılaştırıldığında kocaman bir apartmanda gecekondu gibi kalır” şeklinde konuştu.
Kayak sezonu dışında kalan 6 aylık dönemle ilgili alternatiflerin bulunduğunu ve hizmet sektörünün eleman ihtiyacına değinen Özhaseki, “6 aylık dönemde ne yapılması gerektiği hakkında hazırlıklar yaptık. Burada da iki tane etkinlik önümüzde duruyor. Birincisi kongre merkezi olarak kullanmak. Gölletin etrafında beş bin yatak kapasitesine ulaşan pansiyon ve oteller olacak. Bunlar yapıldığında, yaz döneminde kongrenin yapılabileceği çok güzel bir ortam doğacak. İkinci alternatif ise spor kampları yapılabilecek olmasıdır. Spor takımlarının kullanabileceği alanların yapımını da projemize eklemiş bulunuyoruz. Gerek Büyükşehir Belediyemizin hazırlamış olduğu ‘Erciyes Mastır Planı’, gerek Kumarlı Parkı’na yapılacak olan ‘Tema Park’, gerekse kale içerisine yeni açılacak olan eğlence merkezleri ile insanlar için yeni ilgi alanları doğuyor. Bir de bu projeler tamamlandıktan sonra, hizmet sektöründe çalışacak binlerce insana ihtiyaç duyulacak. Bununla ilgili de bir çalışmamız var. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bununla ilgili bir proje hazırladık. İlk etapta lise mezunu bin kişiyi alıp 6 ay boyunca eğiteceğiz. Bu 6 aylık eğitimler devam edecek ve 10 bin gencimiz bundan yararlanacak. Ciddi bir istihdam projesi olacak” şeklinde konuştu.

Başbakanlığa bağlı Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alparslan Korkmaz ise, Türkiye’nin son beş senede büyük değişimler geçirdiğini söyledi. Korkmaz, Türkiye’nin geçirdiği değişimlerde yabancı yatırımların önemine değinerek, “Yatırımlarla bizim hedefimiz istihdamı artırmaktır. Bunun dışında yeni teknolojiler ve yani vizyonlar peşindeyiz. Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan bu projeleri Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı olarak inceledik. Nasıl katkıda bulunuruz diye buraya geldik. Dünyada kayak merkezlerine yatırım yapan 5 ile 10 büyük şirket var. Bunlardan en az bir tanesini Kayseri’ye getirmeyi düşünüyoruz. Bu şirketler büyük ve kapsamlı yatırımlar yapıyor. Biz onları getirerek projelerimizi tanıtıp, yatırım yapmalarını sağlayacağız” dedi.

Brifingden sonra Özhaseki ve beraberindeki heyet çeşitli incelemelerde bulunduktan sonra Erciyes Kayak Merkezi’nden ayrıldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 19:18:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?