5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Başkan Özhaseki'ye sevgi seli

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Mostar'da açılan KAYMEK kurslarının, bölgede yaşayan etnik toplulukların kaynaşmasına vesile olmasının yanı sıra sosyal ve ekonomik alanda gelişime de kapı açtığını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, meclis üyesi Serdar Altuntuğ ve KAYMEK Kursları Genel Koordinatörü Yusuf Eken ile birlikte Mostar'a giderek el sanatları ve meslek edindirme kursları sertifika törenine katıldı. Başkan Özhaseki'ye burada yoğun ilgi gösteren Mostarlılar, yapılan yardımları, iftar sofralarını ve el sanatları kurslarını unutmalarının mümkün olmadığını ve Mostar için büyük gayret gösteren Başkan Özhaseki'ye çok şey borçlu olduklarını söyledi.

Türkiye'nin Mostar Başkonsolosu Turgut Rauf Kural ve Mostar Belediye Başkanı Ljuba Beslic'in de katıldığı sertifika töreninde konuşan Başkan Özhaseki, Mostar için üzerlerine düşen her türlü görevi yapmaya hazır olduklarını ifade ederek, "Hem tarihten gelen bağlılığımız hem de burada yaşanan insanlık dramı, bize buralarda bir şeyler yapma gayreti hissettiriyor. Buralarda barışın kalıcı olması için, insanların bir arada huzur içinde yaşaması için bize düşen ne görev varsa hepsini yerine getirmeye hazırız. Boşnak kardeşlerimizin burada yalnız olmadıklarını göstermek için bunu yapmaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz yıl bir grup yaşlımız Kayseri'ye gelmişti. Bu yıl da gençlerimizi davet ediyoruz. Mostar Belediye Başkanımızla da bu konuyu görüştük, sayı sınırı olmaksızın istediğiniz kadar Mostarlı genci Kayseri'de ağırlamaya hazır olduğumuzu söyledim. Bu şekilde hem Kayseri'yi hem de oradaki yaşamı görmüş olurlar. İki şehir arasındaki ilişkiler daha canlı hale gelir. Bu kursa ilgi gösteren tüm Mostarlı kardeşlerimizi de tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

Törende konuşan Mostar Belediye Başkanı Ljuba Beslic de, turizm şehri olma yolunda ilerleyen Mostar'da, bu tür el sanatları kurslarının düzenlenmesinin büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, "Savaş sonrası yeniden yapılanmaya çalışıyoruz. Mostar, tarihi dokusu ile önemli bir turizm şehri olma yolunda ilerliyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan bu kurslarda Mostarlı bayanlar el sanatlarını geliştiriyor, turistik eşya yapımını öğreniyor. Böylece bu alandaki açığı Kayseri Büyükşehir Belediyesi sayesinde kapatmış oluyoruz. Sağlanan bu imkandan dolayı Kayseri'ye teşekkür ediyorum" dedi.

Törende Camarad Çocuk Folklor Grubu'nun gösterilerinin ardından KAYMEK 2 ve 3. dönem kurslarını başarıyla tamamlayan toplam 486 kursiyere başarı belgeleri verildi. Belgesini aldıktan sonra kursiyerler adına kürsüye gelen Majda Balaliç de, kendileri için hazırlanan bu kurslar için Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne müteşekkir olduklarını ifade ederek, "Savaşın acısını ve sıkıntılarımızı burada unutuyoruz. Burada adeta rehabilite oluyoruz. Bize sağlanan imkanlardan dolayı Başkan Özhaseki'ye ve tüm Kayseri'ye teşekkür ederiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 17:03:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?