4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Başkan Yıldırım'dan görsel brifing

Kayseri'nin Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, tarihi alanlarda yapılan çalışmaları öğretmenlere görsel bir brifingle tanıttı. Restorasyon çalışmalarını yerinde gezme fırsatı bulan öğretmenler tarihi su sarnıçlı yeraltı şehrine hayran kaldı.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, tarihi alanlarda yaptıkları çalışmaları görsel bir brifingle öğretmenlere anlattı. Tarihi Okutan Konağı'nı gezdiren Başkan Yıldırım, “Bu konak, bölgenin en önemli yapılarından bir tanesi. Okutan Konağı'nın restorasyonunu tamamladık. İç dekorasyon düzenleme çalışmalarımız devam ediyor. Yakında Talas Kültür Evi olarak hizmete sunacağız. Şehrimizin en büyük tarihi konaklarından bir tanesini ayağa kaldırarak turizmin hizmetine sunmuş olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Daha sonra öğretmenler restorasyonu tamamlanan yeraltı şehrine geçerek, tarihi gezilerine devam etti. Başkan Rifat Yıldırım, özellikle öğretmenlere bu mekanları kendisi anlatarak bilgiler verdi. Yeraltı şehri su sarnıcını da gezdiren Başkan Yıldırım, “1700 yıllık tarihe sahip olan yeraltı şehrimiz orijinal bir yapıya sahip. 3 yıl önce bulduğumuz yeraltı şehrinde temizlik ve aydınlatma çalışmalarını tamamlayarak turizme hazır hale getirdik. Biz tarihi Talas'ımız da hem yeraltı hem de yerüstünde tabiat ve kültür varlıklarımızı günışığına çıkararak turizm hamlesi yaptık. Şuanda 3 yıllık turizm stratejik planını hazırlamış bulunmaktayız. Tarihi Kapadokya ile dokumuz aynı. Hatta bazı kaynaklarda Talas için Kapadokya'nın başkenti cümlesi kullanılmaktadır. Su sarnıçlı yeraltı şehrimizden başka 3 adet daha tespit ettiğimiz tarihi yeraltı şehri bulunmakta. Kiçiköy Mahallesi'nin altında bulunan yeraltı şehrinde arkeologlar nezaretinde temizlik çalışmasını sürdürüyoruz. İlçemizdeki tüm tarihi yapıları gün ışığına çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 18:54:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?