4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Başkandan görsel brifing

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, düzenlediği görsel brifingle Kapalı Çarşı'da yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Elektrik Şirketi Genel Müdürü Şadi Büyükkeçeci, KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan ile bazı belediye yöneticilerinin de katıldığı brifingde, Kapalı Çarşı'da yapılan çalışmaları anlatan Başkan Özhaseki, değişime ayak uydurmanın gereğine dikkat çekti. Özhaseki, "Bundan çok değil 40-50 yıl önce Kapalı Çarşı, Kayseri ticaretinin can damarıydı. Büyük tüccarlar Camikebir civarında ve Kapalı Çarşı'daydı. Biz de elimizde el terazileriyle buradaki tüccarlara domates, patlıcan satardık. O günlerde bu bölge çok canlı ve hareketliydi. Zaman içinde buradaki heyecan azaldı, işler zayıfladı. Esnaf buradan kaçar oldu ve Kapalı Çarşı kaderine terk edildi. Şimdilerde biz bu bölgeyi yeniden canlandırmak için projeler geliştiriyoruz. Cumhuriyet Meydanı'nı raylı sistemin ana durağı yaptık. Yayalaştırılmış bölgeyi artırdık. İnsanların çok girip çıktığı mekan haline getirdik. Bununla beraber Kapalı Çarşı'da aydınlatma, doğalgazlı merkezi ısıtma, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı ile zemine taş kaplama çalışması yaptık. Çarşının içinde görüntü kirliliği oluşturan kabloları kaldırdık, tabelalara çeki düzen verdik. Esnaf da kendini günümüz koşullarına göre yenileyerek kazanç kapısını geliştirecek. Burası eskiden olduğu gibi cazip bir ticaret ve alışveriş merkezi olacak" dedi.

Başkan Özhaseki, Kapalı Çarşı'daki bu çalışmalar için toplam 1 milyon YTL civarında harcama yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Kapalı Çarşı Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Tepe de Başkan Özhaseki'ye teşekkür ederek, "Kapalı Çarşı'nın çok büyük sorunları vardı. Başkanımız sağ olsunlar, esnafın yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. Başkanımız sayesinde bu sorunlar ortadan kalktı ve çarşımız iyi bir konuma geldi. Kendilerine çarşı esnafı olarak teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Dernek Başkanı Tepe, konuşmasının ardından Başkan Özhaseki'ye çarşıya yaptığı çalışmalardan dolayı bir teşekkür plaketi verdi. Programda ayrıca, Kapalı Çarşı'nın toplam 18 kapısının otomatik sistemle yenilenmesini sağlayacak olan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'a da bir teşekkür plaketi verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2008 Salı 17:00:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hk IP: 85.106.184.xxx Tarih : 13.08.2008 15:28:03

sadece uzun çarşı ve peynircilerin bulunduğu bölüm, diğer yerler, sonra... yakında... belki... çünkü yoğunluk nerde belediye orda, kapalı çarşının ara bölümleri, esas esnafın dar geçinenin dükkanın önü ne olacak yapılan yer hareketli yer, hareketsiz yeri canlandırın, kaldırımını taşını yapın... zengin yine zengin... camiikebirde camiikebir cad sur cad kaldırım değişti ara sokaklar ne oldu? yakında...sonra...belki...