3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Başkandan hız uyarısı!

Kayseri'nin Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, özellikle okula yeni başlayan çocukların mutlak suretle yaya geçişlerini kullanmalarının öğretilmesi ve sürücülerin okul çevresinde hız yapmamaları gerektiğini söyledi.

Açıklamalarda bulunan Memduh Büyükkılıç, öğrencilerin can güvenliğinin sağlanması ve trafiğin güvenli hale getirilmesi amacıyla yol düzenlemeleri gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Memduh Büyükkılıç, “Çocuklarımızın okul gidiş ve gelişlerinde, karşıdan karşıya güvenli geçmelerini ve anne ile babaların evlerinde huzur içinde çocuklarını okula göndermelerini amaçlayan yaya yolları ve yol geçiş yerleri kullanılmıyor. Bu açıdan üzüntü duyuyoruz, çünkü büyük yatırımlar yaparak yaya yolları ve yol geçiş güzergahları inşa ediyoruz. Burada özelikle öğrenci velilerine ve öğretmenlere büyük görev düşmektedir. Lütfen çocuklarımız için 'eyvah ve keşke' demeden, yaya geçişlerini ve üst geçitlerin kullanılmasını sağlayalım” dedi.

Memduh Büyükkılıç, her yıl ülke genelinde onlarca öğrencinin hayatını kaybetmesine yol açan kazaları en aza indirgemek adına öğrenci ve velilerinin yaya yollarını ve yol geçiş güzergahlarını kullanmalarının yanı sıra, araç sürücülerine de büyük görev düştüğünü hatırlatarak, özellikle servis sürücülerini de okul önlerinde hız yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 13:16:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?