3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Başkandan muhtarlara bilgisayar

Kayseri'nin Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, 9 mahalle muhtarına diz üstü bilgisayar hediye ederek hizmetlerinden dolayı teşekkür belgesi verdi.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek 2009'da yapılacak çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Burada bir açıklama yapan Başkan Yıldırım, “Talas Belediyesi bugün itibariyle 101 yıllık çok köklü bir belediye haline geldi. Seçilen belediye başkanları, muhtarlar, meclis üyeleri nöbet tuttu. Bunların hepsinin kendi içerisinde bir sorumluluğu vardır. Uzun zamandır muhtarlık yapan muhtarlarımızda elbette Talas'ın nereden nereye geldiğini bilirler ve hepimiz görüyoruz. Son seçimdeki seçmen sayısına bugün baktığımızda ikiye katlanmış durumdadır. 5 yılda bir ilçe bu kadar büyüyorsa, bunun elbetteki bir cazibe yeri olduğunun göstergesidir. Bu noktada biz ilçemizle gerçekten gurur duyuyoruz. İlçemiz hak ettiği yerlere geliyor. Mahallelerde hizmetlerimizi muhtarlarımızla fikir ortaklığı yaparak gerçekleştirdik. Kapalı spor salonu, noterlik, Osmanlı evi, bilgi evleri, bayan kültür merkezi, sosyal tesisler, büyük ve geniş modern parklar, ana yollar, bulvarlar, doğalgaz gibi birçok hizmeti halkımıza en iyi şekilde sunduk. Daha önceden otel konumunda olan ilçemizde ticari faaliyetler hızlı ve köklü gelişme kaydetmektedir. Şehrin sosyal ihtiyaçlarını Talas karşılamaya başladı. Ama bu sadece belediyenin yada şahıs başarısı değildir. Bu hepimizin başarısı, çünkü şehir olarak biz buna inandık ve niyet ettik. Tarihi dokunun içerisinde hedeflediğimiz olan turizm hareketleri için çok ciddi gelişmeler kaydettik. Ali Saib Paşa Sokak Sağlıklaştırma Projesi 1. etabı bitti. İnşallah yakın zamanda 2. etabın ihalesi yapılacak. Aynı çalışma devamında Kazım Paşa Sokağı'nda olacak. 3 tane konağımızın restorasyon çalışmaları bitti. Bugün şöyle bir Ali Dağı'na baktığımızda hava sporlarının merkezi haline geldi. 2011 dünya şampiyonalarına yeniden müracaat ettik. Tabi bunlar süreç olarak 6 ayda yada 1 senede, sonu gelecek işler değil. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada el birliğiyle şehir olarak bu ivme devam ettiği taktirde, bir 5 yılın içerisinde kesinlikle Talas, bir turizm kenti olacak. Talas'ın geleceği kesinlikle bir turizm ve kültür şehri. Yapmış olduğumuz bir kısım çalışmalarla Talas'taki tarihi doku dillenmeye başlandı. 5 yıllık süre içerisinde, emeklerinden dolayı muhtarlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, 9 mahalle muhtarına diz üstü bilgisayar hediye ederek, hizmetlerinden dolayı teşekkür belgesi verdi. Mahalle muhtarları ise Başkan Yıldırım'ın bu jestine karşı teşekkür ederek, her zaman için destek buldukları için mutluluklarını ifade ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 15:47:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?