4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Bayan hastalara müjde!

Kayseri'de Özel Avrupa Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği'nde 1 Aralık 2008 itibariyle muayene, ameliyat, normal doğum ve sezaryen işlemlerinden katkı payı alınmayacağı bildirildi.

Açıklamalarda bulunan Avrupa Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği doktorlarından İbrahim Demir, Avrupa Hastanesi'nin yaklaşık bir yıldır Kayserililere hizmet verdiğini söyledi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği'nde 6 uzman doktor ve 20 yardımcı sağlık personeliyle hizmet vermekte olduklarını ifade eden Demir, 24 Kasım 2008 tarihi itibariyle devlet memurlarından tüm branşlarda katkı payı ücretinin kaldırıldığını kaydetti. Demir, "Bizde aldığımız bir kararla Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği'ne başvuran hastalardan muayene, ameliyat, normal doğum ve sezaryen işlemlerinde 1 Aralık 2008 tarihi itibariyle katkı payı almayacağız. Bu uygulama SGK'ya tabi tüm sigorta, Bağ-Kur, emekli sandığı ve çalışan devlet memurlarını kapsayacak şekilde olacaktır" dedi.

Bu kararı alırken öncelikli amaçlarını kadın hastalıkları ve doğum hizmetinde kalite ve güvenden ödün vermeden çalışmaya devam etmek olduğunu dile getiren Demir, hastanelerinde normal doğum oranlarını daha da arttırmak istediklerini sözlerine ekledi.

Avrupa Hastanesi Diş Hekimi Dr. Zahide Genç ise, diş kliniğinde kanal, dolgu, protez, diş eti tedavisi, porselen kaplamalar, hareketli protezler gibi her türlü diş tedavisi ve protez işlemlerinde çalışan memurlar için ücretsiz yapılacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 17:46:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?