30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Bayan Milli takım kayseri'de

Türkiye A Milli Bayan Basketbol Takımı, 28-30 Ağustos tarihleri arasında Kayseri'de yapılacak Uluslararası Zafer Kupası hazırlıklarını Kayseri'de sürdürüyor. 

Türkiye A Milli Bayan Basketbol Takımı Genel Menejeri Mihriban Oğuz, hedeflerinin Avrupa Şampiyonası'na katılmak olduğunu belirterek, "Buraya gelmeden önce İtalya'da 10 takımlı bir turnuvada mücadele ettik. Avrupa Şampiyonası eleme grubu maçları öncesi son hazırlıklarımızı yapacağımız Kayseri'ye geldik. Turnuva gününe kadar antremanlarımız devam edecek. Turnuvada Finlandiya, İsveç ve Slovakya ile maçlar oynayacağız. Geçen sezon Kayseri'de Tadım Bayanlar Basketbol Türkiye Kupası organizasyonu yapılmıştı. Burada Kayserililerin ilgisi bizi çok memnun etmişti. O nedenle de Türkiye'de oynayacağımız resmi maçlar için Kayseri'yi seçtik. Umuyoruz ki Kayseri halkı bizden desteğini esirgemez. İnşallah Eylül ayında oynayacağımız maçlarda gruptan çıkıp önümüzdeki sene Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkını elde ederiz" diye konuştu. 

Takımda sakat oyuncuların olduğunu ifade eden Oğuz, "Kaptan Nevriye'nin belinden bir sakatlığı var. Yoğun bir şekilde tedavisi sürüyor. Nevriye'yi antrenmanlara ve hazırlık maçlarına çıkartmıyoruz. A milli takımın en başarılı oyuncularından Şaziye Karslı'nın da dizinden bir ciddi sakatlığı var. FIBA'ya verdiğimiz listede isminin bulunmasına rağmen Şaziye'yi kadroya çağırmadık. Temennimiz Şaziye'nin bir an önce iyileşmesi. Takımda diğer oyuncularımızda da ufak tefek sakatlıklar var, ama inşallah maça çıkıp başarılı sonuçla rakiplerimizi elemeyi istiyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2006 Cumartesi 16:09:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?