7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

Bayat ekmekleri kapıya asın

(ÖZEL)

Türkiye'deki ekmek israfının 1 milyon dolara ulaşmasından dolayı böyle bir kampanya başlattıklarını söyleyen Açık,"İnşallah başarılı oluruz ve yurt genelinde bu kampanya yayılır ve öğrencilerimiz de bu anlamda bilinçlenir" dedi.

Vatandaşın ekmek israfını önlemek adına yapması gerekenler hakkında tavsiyede bulunan Açık, bayat ekmeklerin apartman kapılarına asılarak, ihtiyacı olan kişilerin almasının sağlanabileceğini söyleyerek, "İnsanlar bayat ekmeklerden yapılan tatlı ve yemeklerin tariflerini alabilirler. En azından bina yönetimi ile anlaşarak, apartman kapı girişlerine kalan ekmeklerini asıp, ihtiyacı olan kişilerin almalarını sağlayabilirler" diye konuştu.

Bu çalışmanın başarılı olması halinde Nisan ayında Türkiye genelinde bir sempozyum gerçekleştireceklerini de belirten Açık, "Başarılı olabilirsek şehrimizdeki imalatçıları, tedarikçileri ve şehirler bazında ekmek oda başkanlarını davet etmek istiyoruz. Fırıncılar Federasyonu ile bu anlamda bir görüşme yaptık. Kendileri de bize destek verdiklerini söyledi. Diğer illerin de bu anlamda desteklenmesi gerektiğini, bununda örnek olabileceğini ve Kayseri'nin bu anlam pilot bölge olabileceğini söylediler" dedi.

Küresel ısınma ile birlikte su kaynaklarının azalması sonucu dünyanın açlıkla mücadele ettiğinden bahseden fabrikanın Gıda Mühendisi Gülşah Evli ise, "Dünyada bu kadar aç insan varken ekmek israfına göz yumulması hiç olacak bir durum değil. Aç insanları ve ekmek israfını göz önüne aldığımızda, bir şekilde yardımcı olmak için bu kampanya başlatıldı" ifadelerini kullandı.

Selim Açık, bu kampanya için Kayseri Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürü ve belediyelerden destek beklediklerini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2011 Pazar 09:44:00
Güncelleme :6 Mart 2011 Pazar 09:48:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?