2
Mayıs
2024
Perşembe
KAYSERİ

Bayram şekerleri tezgahları süslüyor

Kayseri’de Ramazan bayramı öncesi şekerler tezgahlardaki yerini aldı. Jelatinli kağıtlara sarılmış, rengarenk görünümlü bayram şekerleri, şekercilerde ve büyük alışveriş merkezlerinde oluşturulan tezgahlarda alıcısını bekliyor.

Bayrama sayılı günler kala kurulan tezgahlarda çikolatadan şekere, lokumdan çeşitli drajelere kadar onlarca çeşidin yer aldığı bayram şekerlerinin fiyatları 5 YTL ile 23 YTL arasında değişiyor. Vatandaşların bayram havasına girdiğini ve iftar sonrası bayramlık şeker alışverişine başladığını ifade eden Almer Alışveriş Merkezi Mağaza Müdür Yardımcısı ve Gıda Katı Sorumlusu Hayrullah Savruk, şeker tercihinde bayanların daha etkin rol oynadığını söyledi.

Savruk, “Almer’de 9 yıldan beri geleneksel hale gelen şeker reyonumuzu kurduk. Aileler bayramlık şeker alışverişine başladı. Bayrama gelen misafirlere evin bayanı şeker ikram ettiği için şeker tercihi de genellikle bayan müşterilerimiz yapıyor. Bayram için lokum, çikolata ve drajelerden oluşan yaklaşık 50 çeşit şekeri satışa sunduk. Reyonlarımızda her bütçeye göre şeker çeşidimiz bulunuyor. Şeker fiyatlarımız 5 YTL den başlıyor, 23 YTL ye kadar da çikolata çeşitlerimiz var. Lokum fiyatları ise 3.5 YTL ile 8 YTL arasında değişiyor. Ortalama fiyatlarımız şekerde 10 YTL, lokumda ise 5 YTL civarında. Şeker reyonumuz bayramın ikinci gününe kadar müşterilerimizin hizmetinde olacak” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 11:36:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?