4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Bebek ölümleri mercek altında

Erciyes Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Doğanay, hastanede yaşanan bebek ölümleriyle ilgili Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan komisyonunun çalışmalara başladığını bildirdi.

EÜ Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Doğanay yaptığı açıklamada, konunun savcılığa intikal ettiğini, savcılık araştırması için gerekli delilleri sağladıklarını belirtti. Olayın araştırılması için Tıp Fakültesi Dekanlığı olarak da bir komisyon kurduklarını söyleyen Prof. Dr. Doğanay, "Bebek ölümleriyle ilgili araştırma yapması için Sağlık Bakanlığı'nca oluşturulan komisyon, hastanemizde çalışmalarına başladı. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Bakır, üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neşide Çetin, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yeşim Çetinkaya, Kayseri Devlet Hastanesi'nde görevli uzman Dr. Mahmut Baktır ve benim katılımımla oluşturulan komisyon çalışmalarını sürdürüyor. Savcılık soruşturması için ise gerekli bilgi ve deliller tarafımızdan aktarılacak" dedi.

Hayatını kaybeden 6 bebekten 1'inin dün sabah ailesine teslim edildiğini, diğer 5 bebeğin cesedine ise otopsi yapıldığını kaydeden Doğanay, kesin ölüm sebebinin otopsi sonucunda elde edilen bulguların değerlendirilmesiyle ortaya çıkacağını ifade etti. Prof. Dr. Mehmet Doğanay, daha önce durumları kritik olarak açıklanan 2 bebekle diğer servisteki bebeklerin sağlık durumlarının iyi olduğunu da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2005 Perşembe 12:23:54
Güncelleme :4 Ağustos 2005 Perşembe 13:01:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?