3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Bebeklerde gaz sancılarına CD'li tedavi

Kayseri Tekden Hastanesi çocuk doktorları, yeni doğan bebeklerde çok sık görülen gaz sancıları için anne rahminde bebeğin duymaya alıştığı sesleri kaydederek bir CD hazırladı.

Uz. Dr. Ahmet Selim Hasözler, 'Colic' ismi verilen CD sayesinde bebeklerin kendini anne rahminde sandığını ve gaz sancısı çekmediğini söyledi. Açıklamalarda bulunan Tekden Hastanesi çocuk doktorlarından Uz. Dr. Ahmet Selim Hasözler, halk arasında gaz sancısı olarak bilinen rahatsızlığın nedeni ve tedavisinin 4-4'lük bilinmediğini ifade etti.

Rahatsızlığın yeni doğan bebeğin birinci haftasında akşam saatlerinde başlayan ve bebeğin ayağını karnına toplayarak kıpkırmızı olup çığlık çığlığa birkaç saat bağırmasıyla devam eden sıkıntılı bir durum olduğunu sözlerine ekleyen Uz. Dr. Ahmet Selim Hasözler, gaz sancısının tedavisi için piyasada birçok
ilacın olduğunu, fakat bunların 4-4'lük sonuç vermediğini kaydetti.

Hasözler, "En çok fayda sağlayan şeylerden birinin de bebeğin ana rahminde huzurlu olduğu ortamdaki seslerden fayda görüyor olmasıdır. Bebek kendini anne karnında hissederek güvende olduğunu düşünüp ve rahatlıyor. Gaz sancısı bazen 3 ay, bazen de 6 ay sürebilir. Böyle sıkıntılı bir dönem olduğu için de Tekden Hastanesi olarak ana rahmi seslerini bir CD'ye kaydettik. Bu CD çocuğa dinletildiğinde bir kısım hastalarımız fayda görmektedir. Biz hastanemizde doğum yapan bütün annelere doğum sertifikası şeklinde bir belge ve bebeğin ilklerinin yazılacağı bir kitapçıkla beraber bu özel CD'yi teslim ediyoruz" dedi.

Uz. Dr. Hasözler, CD'deki bu seslerin kalp, kan akışı, bağırsak, su seslerinden kombine edildiğini söyledi. Gaz sancısının tam tedavisi olmadığı için bazen ailelere bitkisel çaylar bile önerdiklerini anlatan Hasözler, "Çörek otu, rezene, papatya, anason çayı içirmelerini öneriyoruz ki, bunlar da sindirimi kolaylaştırdığı için kısmi rahatlama sağlıyor. Bir de bu CD'yi dinletmelerini öneriyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 15:49:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?