5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Belçika'da 2. Avrupalı Türkler Kongresi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ve Belçika Türk Dernekleri Birliği tarafından ortaklaşa "2. Avrupalı Türkler Kongresi" düzenleneceği bildirildi.

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. İsmail Aydoğan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ilki geçen yıl yapılan ve bu sene Belçika'nın Anwers Kenti'nde ikincisi gerçekleştirilecek 'Avrupalı Türkler Kongresi'ne, yurt içi ve yurt dışından 200'e yakın bilim insanının katılacağını söyledi.

Aydoğan, "Geçtiğimiz yıl başarılı bir kongre gerçekleştirdik. Konumuz ise, eğitim ve kültür bağlamında Avrupalı Türkler’di. Bu sene, kongrenin ana başlığı Eğitim ve Uyum'dur. Kongrenin gerek genel anlamda gerekse Avrupalı Türkler temelinde, eğitim, uyum ve göç alanlarında çalışmalar yapan bilim insanlarını, araştırmacıları, politika belirleyicileri, eğitsel liderleri, yöneticileri, profesyonelleri bir araya getirecek ve konuların tartışılmasına zemin sağlayacak bir forum olması amaçlanmıştır. Türkiye son yarım yüzyıldır, Avrupa ülkelerine göçmenler göndermekte ve günümüzde yaklaşık 6 milyon Türk Avrupa'da yaşamaktadır. Oldukça büyük ve özgün nitelikleri olan bu nüfus, Avrupa ülkeleri ve Türkiye arasındaki ilişkilerde önemli etkilere sahiptir. Avrupalı Türkler, yaşadıkları ülkelerde giderek daha çok uyum sağlamışlar ve yerleşik duruma gelmişlerdir. Ancak bir ölçüde içe dönük yapılarını da sürdürmektedirler. Kendi kültürünü koruma, yaşanılan ülkenin kültürü ile etkileşimler ve eğitim konularında hem sorunlar hem de olumlu gelişmeler söz konusudur. Uygulanmakta olan uyum politikalarının sonuçlarından yola çıkarak yeni yaklaşımların geliştirilmesi gerekmektedir. Eğitim bu anlamda oldukça büyük öneme sahiptir. Bu bağlamda, sosyal bilimlerin çeşitli alanlarındaki araştırmacılar bir araya gelerek disiplinler arası yaklaşımlarla bu konuları tartışarak, yeni açılımlar geliştirerek geleceğe ışık tutabilirler. Eğitim, uyum ve göç alanlarındaki uzmanlığınızı, deneyimlerinizi ve yeni araştırma bulgularınızı ilgililerle paylaşmak üzere tüm bilim insanlarını kongremize davet ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 13:42:28
Güncelleme :12 Mayıs 2009 Salı 13:50:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?