4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Belediye, Erciyes Dağı'nı satın alacak

Erciyes Dağı'nı Türkiye'nin en büyük, dünyanın sayılı kayak ve dağcılık merkezi yapacak Turizm Master Planı çerçevesinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Milli Emlak Müdürlüğü'nden Erciyes Dağı'ndaki 26 milyon metrekare araziyi satın alacak.

Arazinin satın alma işleminin gerçekleşmesinin ardından dev projede ilk kazma vurularak çalışmalar hemen başlatılacak.

Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, belediye meclisinin, Erciyes Dağı'ndaki yaklaşık 26 milyon metrekarelik arazinin belediye bünyesine katılması için projeyi yürüten ilgili birime yetki verdiğini belirti. Erciyes'in turizme daha fazla katkı sağlaması amacıyla 4 yıldır çaba harcadıklarını anlatan Özhaseki, proje aşamasını da tamamladıklarını, ancak uygulama safhasında birçok yerin tapusunun olmadığını gördüklerini ifade etti. Özhaseki, şu bilgileri verdi:

"Erciyes'te 4 yıla yaklaşan bir çabamız vardı. Konuyu bu konuda uzman birçok kurum ve kişiye sorduk. Yerli ve yabancı firmalara proje hazırlattık. Bu işlem sonunda yerli firmaların hazırladıklarının dünyadan çok kopuk olduğunu gözlemledik. Buradan yola çıkarak yurtdışından firmalarla anlaştık. Proje aşaması da bittikten sonra formalite aşamasına geldik. Gördük ki birçok yerin tapusu yok. Birçok yer mera olarak görünüyor. 'Tapusu olmayan yerlerin hazine adına kaydını yaptırdık. Bazı alanlar da meralıktan çıkarılıp, hazineye devredildi. Doğal sit alanı ile ilgili şikayetler üzerine uzmanların aylar süren araştırmaları oldu. Bütün bunlar 3-4 yıl sürdü. Geçen hafta Maliye Bakanımız ile görüştük, önüne gelen dosyayı imzaladı. Dün de Belediye Meclisinde Erciyes Dağı'ndaki 26 milyon metrekare arazinin belediyeye satışı konusunda Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile protokol imzalanması konusu oy birliği ile kabul edildi. Kısa süre sonra hazineden işlemler tamamlanacak ve yapım aşamasına geçilecek.''

Yapım aşamasına geçtiklerini belirten Özhaseki, "Verdiğimiz onca çabasının ardından yapım aşamasına geçiyoruz. Burada ihaleler gerçekleştirerek inşaat işlemlerine başlayacağız. İlk ihalede Erciyes'e günü birlik gelenlerin piknik yapabilecekleri, araçlarını park edebilecekleri mekanlar hazırlayacağız. Şu an orada darmadağın, misafirlerimiz geldiğinde götürmekten utandığımız bir ortam var. Her tarafta çöp yığınları, barakalar var. Bunları ortadan kaldırmak istiyoruz. İlk ihaleyi kapsamlı bir otopark ve sosyal tesis eksikliği için düzenleyeceğiz. ,Uygulama projeleri bittiğinde de 6 mekanik tesis ve karlama ünitesi için ihaleye çıkacağız" diye konuştu.

"ERCİYES ZAFER KURULTAYI'NIN YAPILMAMASI HAYIRLI"

Milliyetçi Hareket Partisi'nin Erciyes Zafer Kurultayı'nı düzenlememe kararını da değerlendiren Mehmet Özhaseki, kurultay nedeniyle oluşan temizlik sıkıntılarını 'siyaset yapılıyor' eleştirisi yöneltilir diye yıllardır dillendirmediklerini, alınan kararı olumlu bulduklarını söyledi.

Erciyes Master Planı hazırlarken bu konuda da ''titiz'' olmaya gayret gösterdiklerini belirten Özhaseki, şunları söyledi: ''Kayseri için önemli bir etkinliktir. Türk dünyasından önemli isimler de geliyordu. Olumlu karşılayıp, ilgiyle de izliyordum. Aldıkları karara saygı duyuyorum. Bana göre hayırlı olmuştur. Bundan sonra o bölgede daha rahat çalışma imkanı bulacağız. Yapacağımız hiçbir çalışma, en azından bazı art niyetli arkadaşlar tarafından 'kurultayımıza mani olmak için yapılıyor' gibi değerlendirilmeyecek.''

Zaman
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 16:24:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?