30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Belediye, Mostar'da kurs açıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 'Kardeş Şehir' Mostar'da el sanatları kursu açıyor. Açılacak olan kurslar, şehirde yaşanan işsizlik sorunu için de önemli bir adım olacak. 

Bosna Hersek'in Mostar Şehri'nde açılacak olan el sanatları kursu için yaklaşık 1 ton malzeme ile birlikte Mostar'a giden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ve İştirakler ve İşletmeler Daire Başkanı Yusuf Eken hem protokole imza koydu, hem de düzenlenecek olan kurslarla ilgili altyapı hazırlıklarını tamamladı. Ağaç oyma, takı-aksesuar, cam dekorasyon ve alüminyum yaprak üzerine hat işleme olmak üzere toplam 4 branşta açılacak ve 9 Ekim de başlayacak olan kursların protokol imza törenine Türkiye'nin Mostar Konsolosu Ali Davutoğlu da katıldı. 

Mostar Şehir Yönetimi Ekonomi, Güvenlik ve Çevre Dairesi Başkanı Mirsad Sariç ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın tarafından imzalanan protokol çerçevesinde düzenlenecek kurslarda, ihtiyaç duyulan her türlü malzemeyi ve eğitmenleri ücretsiz olarak Kayseri Büyükşehir Belediyesi karşılayacak. Bu çerçevede boya, boncuk, cam, seramik, ahşap, polyester, ip, düğme vs gibi malzemeler ile çeşitli alet ve gereçler Mostar'a götürülerek ilgililere teslim edildi. Kayseri'den gidecek eğitmenler de 9 Ekim de ders başı yaparak Mostarlı bayanlara el sanatları yapımını öğretecek. Ortaya çıkan ürünler düzenlenecek olan uluslararası bir sergi ile beğeniye sunulacak. 

Mostar'daki imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, bilgi ve tecrübelerine Mostar halkına aktaracaklarını belirterek, "Bizim düşüncemiz, kararlaştırılan bu dört kurs programı kapsamında, sahip olduğumuz deneyimleri Mostar halkına aktarmak. Umuyorum ki Kardeş Şehrimiz Mostar'daki işsizliği azaltma hedefimizi gerçekleştiririz. Bunun yanında diğer alanlarda her türlü işbirliğine ve ortak çalışmaya hazırız" dedi. 

Mostar'da yaşanan işsizlik sorununa büyük oranda çözüm getirecek bu projeye büyük önem verdiklerini belirten Mostar Şehir Yönetimi Ekonomi, Güvenlik ve Çevre Dairesi Başkanı Mirsad Sariç de Kayseri'ye minnettar olduklarını ifade ederek, "Kardeş Şehir ilişkisinin en güzel sonucu ve atılan en somut adımı bu olsa gerek. Böylesine önemli bir projeyi hayata geçirecek olmamız beni içtenlikle mutlu etti. Burada yaşanın işsizlik sorununa da önemli oranda çözüm getirecek bu çalışmada her şey Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Kendilerine Mostar halkı adına teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Kayseri heyetinin Mostar ziyareti ve burada yapılan toplantılar Bosna basını tarafından da ilgiyle izlendi. Hem protokol imza törenini hem de diğer çalışmaları yakından takip eden basın kuruluşlarından Dnevni List gazetesi yaklaşık tam sayfa ayırdığı haberinde "Kayseri'nin Mostar'da işsizliğin giderilmesi yönünde önemli bir adım attığını ve kursiyerlere diploma vererek meslek sahibi yapacağına" dikkat çekti
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2006 Perşembe 15:59:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?