5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Belediye asansörleri kontrole aldı

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde bulunan bina ve işyerleri olmak üzere 2009 yılının ilk üç ayında 23 adet asansöre kullanım ve teknik uygunluk belgesi verildiğini söyledi.

Memduh Büyükkılıç, Asansör Yönetmeliği'nin 25. maddesine istinaden asansörlerin yılda bir kez mutlak suret ile bağlı bulunduğu belediyenin ilgili birimlerince teknik kontrollerinin yapılmasının zorunlu olduğunu hatırlatarak, "2009 yılının ilk 3 ayında 23 adet yeni asansör ruhsatı verdik. Aynı süre içerisinde 109 adet asansörün teknik şartname uygunluğunun denetimi belediyemiz tarafından yapıldı. Asansör bakım ve onarımlarını yaptırmayan işyeri ve bina yönetimleri ile asansörün bakımını yapan firmaların müşterek olarak yetki ve cezalarda ortak sorumluluğa sahiptir" dedi

Melikgazi Belediyesi olarak insan hayatını direkt ilgilendiren asansörlerin bakımı için belediyeleri tarafından tebligat yapıldığını kaydeden başkan Büyükkılıç, "Periyodik bakım belgesini göstermeyen bina ve işyerinin yönetimine uyarıda bulunulduğunu ve gereğini yerine getirmeyenlerin asansörlerinin ruhsatlarının iptal edilecektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 18:05:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?