3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Belediye Başkanı'ndan 29 Ekim mesajı

Kayseri’nin Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 85. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Atatürk'ün önderliğinde başlatılan Milli Mücadele'nin, büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütüldüğünü, tüm güçlüklere karşın, eşine az rastlanır bir zafer kazanıldığını belirtti.

Cumhuriyet’in ilan edilmesinin 85. yıldönümünü coşkuyla kutladıklarını belirten Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk milletinin karakterine en uygun olan idare Cumhuriyettir” sözünü hatırlatarak, “Türk milleti'nin, Atatürk'ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyet'in kurulması, tarihin ender kaydettiği bir başarıdır. Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise, yeniden dirilişin simgesidir” dedi.

Atatürk'ün önderliğinde büyük Türk milletinin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyet'in, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılmasının herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğu olduğunu belirten Başkan Herdem, "Her 29 Ekim'de yenilenen azim, kararlılık ve enerjimizle; Cumhuriyetin 85. yıldönümünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi gönül borcu ve saygıyla anıyor, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 12:53:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?